Att ta plats i en Traineekull ger dig bästa möjliga start på resten av din karriär

Ansökan till Traineeprogrammet 2020 öppnar i höst

 

Målen med programmet

Forefront Generation ger nyutexaminerade en fantastisk start som konsult, med ambitionen att ge fyra års insikter på två. Vi gör detta möjligt genom att du under traineetiden varvar kunduppdrag med andra kompetensutvecklande delar inklusive mentorskapsprogram. Programmet har två inriktningar – en för dig som brinner för teknik och kod, en för dig som brinner för affärs- och verksamhetsutveckling. Och gillar du både och – tummen upp!

 

Oavsett inriktning sker många aktiviteter i hela traineegruppen. Och redan från start tillhör du ett affärsområde vilket ger dig närhet till duktiga kollegor och kompetensutveckling inom de delar vilka intresserar och passar just dig.

 

Vem söker vi

En gedigen utbildning är viktigt, men vem du är och din personlighet värderas lika högt. Du är troligtvis examinerad civilingenjör, civilekonom eller motsvarande. Vårt teknikspår passar dig som har inriktning inom IT, data eller systemvetenskap. Är din utbildning istället inriktad mot ekonomi, organisation eller marknadsföring, så är verksamhetsspåret något för dig. Du vågar utmana och gillar att nå resultat tillsammans med andra.

 Click here to unmute & here to see another vid (0 of 0)

"Det bästa med traineeprogrammet är gemenskapen med de andra traineerna. Vi kan stötta varandra i nya och utmanande situationer som man hamnar i."

Anna-Lotta Forsman

Generation 6

 

 

 

 

"Att jobba i en bransch med växtvärk kräver att jag ständigt är på tårna, beredd att lära mig nya saker. Det är stimulerande!"

Stefan Ekström

Generation 5

Programmets innehåll

Kickstart

Full gas från start. Din första månad laddas med vår själ, målbild och strategi. Vi går på kund- och partnerträffar, har mentorsintroduktion, går igenom hur vi arbetar med våra kunder och med vad. Bland annat. Och inte minst träffar du mängder av härliga Frontiers som snart är en del av ditt nätverk.

 

Uppdrag

Kärnan i vår existens är att hjälpa våra kunder att utvecklas. Det är där vi skapar värde. Det är där du får din erfarenhet och utvecklar din specialistkompetens. Du gör det under handledning av en uppdragsfadder där ingen fråga är för liten eller för stor. Uppdragen varierar i tid och styrs i möjligaste mån av din utvecklingsinriktning – teknik- eller verksamhetsutveckling.

 

Kundträffar och utveckling av Forefront

Att kontinuerligt uppleva nya situationer och människor i olika roller ger erfarenhet. Hos våra kunder finns många kompetenta kvinnor och män i olika roller. Vi låter dig möta dem för dubbelriktad inspiration och gemensamt lärande. Du får också chansen att utveckla oss som bolag samtidigt som du fördjupar din specialisering, först via en analys av exempelvis en bransch, ett teknikområde, olika trender och därefter via ett större uppdrag där du och en traineekollega tar ansvar för ett konkret område som tar oss minst ett steg framåt som företag.

 

Mentorskap

Vi matchar dig med en erfaren kollega utifrån din personlighet och utvecklingsambition. Ett mentorskap som löper under större delen av programmetskapar kontinuitet. Konsultrollen, arbetslivet, karriär, privata sfären – vad ni tillsammans utvecklar styrs av dina aktuella behov.

 

Kompetensutveckling

Programmet innehåller gemensamma delar för alla trainees kopplat till konsultrollen och generella färdigheter med dedikerade heldagar för detta. Utöver det deltar du i ett av två specialiseringsspår utifrån din inriktning, tema Code is King för teknikinriktningen och Business Academy för dig med verksamhetsutveckling i sikte. Båda spåren är öppna för dig som går det ena spåret men även vill utmana dig i det andra.

Li Wirström

Generation 6

Varför lockades du att söka till Traineeprogrammet på Forefront?

"Jag fastnade för att man på Forefront kombinerar utbildning med konsultuppdrag som sker löpande under traineeprogrammet. Det fanns också personer jag kände till som jag gärna ville ha som mina kollegor."

 

- Li Wirström, Trainee Generation 6