Senior Data Scientist

Vill du utmanas och arbeta i hetluften? Vill du tillhöra ett team där du får lösa spännande utmaningar? Då är Forefront stället för dig!

Ort:

Stockholm

Område:

Strategi & Verksamhet, Teknik

Publicerat:

April 6 - 2017

Beskrivning

Som Senior Data Scientist kommer du vara en del av vårt affärsområde Business Application som är en spännande enhet specialiserad på prediktiv analys, maskininlärning och AI. Vi använder produkter från våra partners Google, Microsoft och SAS Institute samt allt som open source-världen kan erbjuda.

Vill du arbeta i gränslandet mellan verksamhet och IT? Då kommer du definitivt att trivas på Forefront och med resten av teamet.

 

Vi söker dig som har 

 • Arbetat några år som Data Scientist, Statistiker, Senior Analytiker eller Data Engineer

 • Erfarenhet av operationalisering och förståelse för IT arkitektur
 • Erfarenhet av avancerad analys såsom multivariatanalys, prediktiva modeller, maskininlärning, segmentering, textanalys eller bildigenkänning 

 • Kompetens inom Systemutveckling, Databaser och Programmering (t.ex. Python, R, SAS BAse, C#, SQL, NoSQL, mfl.)
 • Kan använda ett eller flera visualiseringsverktyg
 • Vana att jobba i grupp och dela med dig av kunskap till kollegor

 • Djup kännedom om att applicera data science och har erfarenhet av att proaktivt ta fram modeller som produktionsätts för ett ökat affärsvärde  

 

Det är meriterande om du har 

 • Erfarenhet av att jobba självständigt med att bygga pipelines

 • Byggt lösningar som är skalbara och modulära

 • Har Data Engineer-bakgrund 

 • God erfarenhet av systemutveckling
 • Erfarenhet av Big Data, t ex Spark, Hadoop

Som person är du självgående, driftig och arbetar proaktivtDu är lyhörd för kundens behov och kan förmedla dina kunskaper på ett pedagogiskt sätt. Du vill vara med från början i kunddialogen och trivs när du har eget ansvar genom hela leveransen. Vi värdesätter kreativitet, förmågan att se möjligheter samt att du har lätt för att samarbeta. 

 

Vi erbjuder dig 

På Forefront prioriteras din utveckling och du kommer få goda möjligheter till att utöka din portfölj av kompetenser genom utbildningar och certifieringar. Du kommer befinna dig i en miljö där du har nära till kund, kollegor, ledare och beslutsfattare 

AI är ett område där vi satsar stort, har ett bra renommé och ser en ljus framtid inom - alltså en arbetsplats där dina kompetenser kommer passa perfekt.  

På det öppna huvudkontoret som ligger i hjärtat av Stockholm finns gott om härliga kollegor med varierande spetskompetenser som gärna delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper.  

Forefront Consulting är ett konsultbolag som guidar företag och organisationer genom det digitala landskapet. Företaget startades 2008 och har sedan dess vuxit organiskt till att idag ha över 400 anställda. Vi har kontor i Malmö, Halmstad, Linköping, Uppsala, Sundsvall och Åre, samt huvudkontor i Stockholm. Några av våra största kunder är LF, ATG, TUI och Bonava.

Senior Data scientist