Senior Data Scientist

Vill du utmanas och verkligen arbeta i hetluften? Vill du tillhöra ett tight team där du kommer få lösa spännande utmaningar med komplexa modeller? Då är Forefront stället för dig! Vi har flertalet lyckade AI projekt bakom oss och fler på gång, därför söker vi dig.

Ort:

Stockholm

Område:

Strategi & Verksamhet, Teknik

Publicerat:

April 6 - 2017

Beskrivning

Som Senior Data Scientist kommer du vara en del av vårt affärsområde Business Application som är en spännande enhet specialiserad på prediktiv analys, maskininlärning och AI. Vi använder produkter från våra partners Google, Microsoft och SAS Institute samt allt som open source-världen kan erbjuda, exempelvis R och Python.

Känns detta spännande och är tekniker som du brinner för kommer du definitivt att trivas på Forefront och med resten av teamet.

 

Vi söker dig som har 

 • Arbetat några år som Data Scientist, Statistiker eller Senior Analytiker

 • Vana att jobba i grupp i ledande position och att dela med dig av kunskap till kollegor

 • Tidigare erfarenhet av avancerad analys såsom multivariatanalys, prediktiva modeller, maskininlärning, segmentering, textanalys eller bildigenkänning 

 • Djup kännedom om att applicera data science inom minst en bransch och har erfarenhet av att proaktivt ta fram modeller som produktionsätts för ett ökat affärsvärde  

 • Vana att jobba med SAS, Python, R eller SQL

 • Kan visualisera data i t ex Power BI, Tableau eller liknande

 

Det är meriterande om du har 

 • Erfarenhet av att jobba självständigt med att bygga pipelines i Azure eller Google 

 • Byggt lösningar som är skalbara, modulära och plattformsagnostiska

 • Har Data Engineer-bakgrund 

 • Stark kunskap inom systemutveckling
 • Erfarenhet av Big Data, t ex Spark, Hadoop

 • Arbetat som konsult tidigare

Som person är du självgående, driftig, arbetar proaktivt samt innehar ett entreprenöriellt tankesätt. Du ska vara lyhörd för kundens behov och kunna förmedla dina kunskaper på ett pedagogiskt sätt. Du vill vara med från början i kunddialogen och trivs när du har eget ansvar genom hela leveransen. Vi värdesätter kreativitet, förmågan att se möjligheter samt att du har lätt för att samarbeta. 

 

Vi erbjuder dig 

På Forefront prioriteras din utveckling och du kommer få goda möjligheter till att utöka din portfölj av kompetenser genom utbildningar och certifieringar. Du kommer befinna dig i en miljö där du har nära till kund, kollegor, ledare och beslutsfattare 

AI är ett område där vi satsar stort, har ett bra renommé och ser en ljus framtid inom - alltså en arbetsplats där dina kompetenser kommer passa perfekt.  

På det öppna huvudkontoret som ligger i hjärtat av Stockholm finns gott om härliga kollegor med varierande spetskompetenser som gärna delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper.  

Forefront Consulting är ett konsultbolag som guidar företag och organisationer genom det digitala landskapet. Företaget startades 2008 och har sedan dess vuxit organiskt till att idag ha över 400 anställda. Vi har kontor i Malmö, Halmstad, Linköping, Uppsala, Sundsvall och Åre, samt huvudkontor i Stockholm. Några av våra största kunder är LF, ATG, TUI och Bonava.

Senior Data scientist