CIO-programmet

Du som CIO kan ha en av näringslivets mest spännande roller. Möjligheterna är stora men dina ägare, din VD och ledningskollegor har allt högre förväntan på dig. Sätten att skapa digitala fördelar förändras och vårt program är designat för din fortsatta framgång.

 

Under programmet arbetar vi med frågeställningar som:

  • Vilka organisatoriska förmågor har högst prioritet och hur säkerställer du de personliga förmågor som krävs av morgondagens CIO?

  • Hur förändras IT-styrningen när den digitala förmågan distribueras tvärs organisationen?

  • På vilket sätt behöver du agera för att stärka kulturen, säkra talangförsörjning och genomföra nödvändig kompetensväxling?

Programmet riktar sig till dig som är CIO eller motsvarande och vågar utmanas. Du gör det tillsammans med andra i liknande situation där alla har utvecklingsfokus mot en stärkt och aktiv roll i det digitala ledarskapet

I framtiden kommer utveckling av digitala ekosystem att driva affären. Om du inte omfamnar disruptiv affärsutveckling kommer du snart att tappa din relevans. Programmet har gett verktyg för att ta kommandot i förändringen.

 

– Susanne Gyllhamn, f.d. CIO Telge, CTO Mestro

 

46%

av alla CIO:er hävdar att kultur är det största hindret för fortsatt digitalisering.

- Kristin Moyer, Gartner IT Symposium 2018

Konkreta verktyg, erfarenhet och senior coaching

Vi laddar utbildningen med vår erfarenhet, vårt strukturkapital, exempel, insikter från aktiv omvärldsanalys och den energi som skapas via diskussion och dialog. Mellan utbildningsdagarna sker gruppvisa coachingtillfällen baserat på de frågor respektive grupp vill fördjupa. Den sista av de fem kursdagarna knyter vi samman lärdomarna och ger verktygen du behöver för er fortsatta förflyttning.

 

Upplägg

Vi träffas i Forefronts lokaler i Stockholm vid fem tillfällen under 2019 med start 5 mars. Tre träffar sker under våren, två under hösten. Dagarna har definierade teman och följer ett gemensamt mönster omfattande: 

  • Rådgivare från Forefront ger introduktion till respektive tema genom teori, lärdomar och exempelcase

  • Experter inom temats aktuella domäner delar med sig av konkreta verktyg via erfarenhetsdelning och övningar

  • Seniora konsulter faciliterar workshops och/eller gruppdiskussioner kring aktuella frågeställningar för dig som CIO

  • Lärdomarna summeras och kommande gruppcoaching planeras

 

Mellan träffarna fördjupar vi dialogen via coaching i mindre grupper där utveckling av dina personliga förmågor är i fokus. Dessa leds av erfarna mentorer och ger chans till djupare relationer med dina utbildningskollegor. Efter programmets sista träff erbjuds du två tillfällen att ventilera och få stöd i dina eller organisationens utmaningar med rådgivare bäst lämpade för ditt behov.

 

Frukost och lunch äter vi tillsammans. Sista träffen avslutas med gemensam middag för firande av vunna insikter.

 

Sista dag för anmälan är den 8 februari 2019.

 

För mer information och intresseanmälan

Lars Östmarck

lars.ostmarck@ffcg.se

072-243 32 07