Utbildningar

Grundkurs i informationsarkitektur

Denna tvådagarskurs ger dig grundkunskaper i vad informationsarkitektur är och hur det kan användas för att effektivisera verksamheter och deras utveckling. Ett stort fokus ligger på verksamhetsnära vyer av information. Kursen består till stor del av övningar i informationsmodellering för att ge dig en bra bas för kommande modelleringsarbete i den egna verksamheten.

 

Kursdatum: 21-22 oktober 2019 

 

Grundkurs i processarkitektur och processutveckling

Denna tvådagarskurs ger dig grundkunskaper i vad processarkitektur är och hur ett sådant angreppssätt kan användas för att utveckla en verksamhet. Kursen består till stor del av övningar i processmodellering på olika nivåer för att ge dig en bra bas för kommande kartläggnings- och utvecklingsarbete i den egna verksamheten.

 

Introduktion till informationsarkitektur

Denna fyratimmarskurs ger dig förståelse för vad informationsarkitektur är och hur det kan användas för att effektivisera verksamheter och deras utveckling. Ett stort fokus ligger på verksamhetsnära vyer av information. Under kursen gör vi en gemensam övning för att förtydliga teorierna.

 

 

Introduktion till processmodellering

Denna fyratimmarskurs ger dig en introduktion till vad processer är och grundläggande teknik för att kartlägga och beskriva processer. Invävt i kursen finns praktiska övningar för att du själv ska få prova på att börja modellera processer på egen hand. 

 

 

Leading SAFe® 4.6

Bli en certifierad SAFe® Agilist! Under denna tvådagarsutbildning i Scaled Agile Framework får du kunskap om hur du skalar ett agilt arbetssätt – och verktygen du behöver för att bättre lyckas med genomströmning av leveranser. 

 

Kursdatum: 28-29 augusti 2019 

 

Lösningsarkitekturakademin

Lösningsarkitekturakademin är en certifierande utbildning, där du lär dig och får träning i hela bredden av en lösningssarkitekts arbete. Den riktar sig till dig med ambitionen att arbeta som lösningsarkitekt, som vill förbättra samarbetet med lösningssarkitekter eller behöver förstå lösningssarkitektur för att kunna förbättra ditt arbetssätt i en annan disciplin. 

 

Kursdatum: 22 januari 2020 – maj 2020

 

Nätverk inom informationsstyrning

I vårt nätverk inom informationsstyrning får du möta personer från olika företag, myndigheter och branscher och diskutera frågor inom informationsstyrning, informationsarkitektur och informationskvalitet, samt dela erfarenheter. Deltagarna i nätverket beslutar gemensamt vilka ämnen som ska diskuteras och det kommer ske cirka fyra träffar per år, á två timmar. Nätverket är kostnadsfritt

 

Första träffen: 13 juni 2019 

 

Verksamhetsarkitekturakademin

Verksamhetsarkitekturakademin är en certifierande utbildning, där du lär dig och får träning i hela bredden av en verksamhetsarkitekts arbete. Den riktar sig till dig med ambitionen att arbeta som verksamhetsarkitekt, som vill förbättra samarbetet med verksamhetsarkitekter eller behöver förstå verksamhetsarkitektur för att kunna förbättra ditt arbetssätt i en annan disciplin.

 

Kursdatum: 4 september 2019 – mars 2020 

 

SAFe for Architects

Hur får du som arkitekt till samverkan med agila team? Denna tredagarskurs fokuserar på hur du möjliggör värdeskapande i en agil kontext. Du får lära dig hur du bidrar som arkitekt genom planeringen och genomförandet av ett agilt releasetåg, samt under hela transformationen.

 

Kursdatum: 11-13 november 2019

 

Just nu har vi utbildningar inom ovan områden. Håll utkik, det kommer fler!