Att dela med oss av vår kunskap och ta del av andras - det brinner vi för. Välkommen hit!

Aktuellt på Forefront

Vi tycker om att dela med oss och skapar därför olika forum för att dela med oss, presentera, diskutera eller bara mingla över en frågeställning. Här hittar du inbjudningar till våra events och olika seminarier, utvecklarpubar, studentmingel med mera. Du hittar även nyheter om Forefront och andra saker som vi vill lyfta fram. 

Vi ses på höstens arbetsmarknadsdagar!

Nyhet

Ansökan till Forefronts traineeprogram 2020 är nu öppen och snart åker vi ut på höstens arbetsmarknadsdagar.

Nu öppnar ansökan till Forefronts traineeprogram 2020

Nyhet

Forefronts traineeprogram, Forefront Generation, ger dig som nyutexaminerad en fantastisk start som konsult, med ambitionen att ge fyra års insikter på två år. Vi gör detta möjligt genom att du under traineetiden varvar kunduppdrag med andra kompetensutvecklande delar och ett mentorskapsprogram.

Forefront Consulting startar upp affärsområde inom Intelligent Workplace

Nyhet

Nu när hösten kickas igång presenteras ytterligare ledarrekryteringar till Forefront Consulting. Företaget rekryterar en stark ledartrio inom Intelligent Workplace (även kallat Modern Workplace) för att starta upp ett nytt affärsområde. Victor Iosif, Daniel Karlsson samt Joachim Johansson, samtliga senast från Acando, har nu efter sommaren anslutit till Forefront.

Dags att anmäla dig till höstens utbildning "Leading SAFe® 4.6"

Nyhet

Nu är anmälan öppen till nästa omgång av utbildningen Leading SAFe 4.6. Under två dagar i augusti får du bland annat lära dig att stärka dig i de förmågor som krävs för att skala ett agilt arbetssätt.

Grattis till traineerna i Generation 6, som nu tagit examen från Forefronts traineeprogram!

Nyhet

Ett stort grattis till våra traineer i Generation 6, som i veckan presenterade sina ansvarsuppdrag och examinerades från Forefront Consultings traineeprogram! Vi ställde några frågor till Josefin Lindmark om hur traineetiden har varit och vad som väntar framöver.

Forefronts akademi för lösningsarkitekter examinerar och certifierar sin tredje kull

Nyhet

Elva elever har under ett halvår tagit sig igenom Forefronts utbildningsprogram för lösningsarkitektur med några av branschens mest kunniga inom sina områden som lärare.

Fortsatt expansion av Forefront Consultings management-verksamhet

Nyhet

Nu är det dags att presentera ännu en ledarrekrytering till Forefront Consulting. Peter Papinski, senast på Acando, kommer att förstärka Forefronts managementkonsult-verksamhet, som lead för IT Management.

Hur kan Forefront Consulting verka för en mer hållbar värld?

Nyhet

Som en del i, och för att samla ihop, Forefront Consultings pågående hållbarhetsarbete har vi valt att delta i Breakit Impact Challenge – en utmaning där företag får 30 dagar på sig att se över – och viktigast av allt – minska sin klimatpåverkan.

Forefront fortsätter samarbetet med King

Nyhet

Nu är det klart att Forefront Consultings samarbete med ett av världens största spelbolag återigen blir förlängt. Teamet med UX-designers har sedan 2017 fått konstant förnyat förtroende och ökat ansvar i den operationella spelutvecklingen.

Ny tillväxtchef på Forefront Consulting

Nyhet

Vi är glada över att kunna berätta att Leyla Schreiber i mars tillträtt som ny tillväxtchef på Forefront. Leyla har en gedigen erfarenhet från konsultbranschen och kommer närmast från en roll som regionchef på tretton37, dessförinnan var hon VD på IT-konsultbolaget One Agency. Leyla har tidigare haft roller som COO och HR-chef.

Forefront stärker upp med ny enhet – Quality Assurance

Nyhet

Quality Assurance (QA) säkerställer att IT-leveranser sker enligt verksamhetens förväntan. Inom området ryms allt ifrån operativa testroller, automation och strategiskt stöd kopplat till testprocessen i utvecklingen. Forefront har sedan tidigare erbjudit klassisk testledning, men skalar nu upp ytterligare med ett helt team inom QA.

Så överlever du Amazons intåg i Sverige – Konkreta strategier för dig som är leverantör, ehandlare, retailer eller producent

Frukostseminarium

Holländargatan 13, Stockholm

Amazons intåg i Sverige är inte längre ett ”om” utan ett ”när”. Jätten har en förmåga att röra om, ta över och totalt dominera de flesta marknader och segment den kliver in i. Oavsett om det blir en total succé eller ett fiasko kommer intåget inte gå obemärkt förbi någon. Hur rustad är du när svenska Amazon blir verklighet?

Affärsnyttan med Artificiell Intelligens – En guidad tur i AI-djungeln

Frukostseminarium

Östsvenska Handelskammaren, Dalsgatan 13, Norrköping

Utvecklingen inom AI accelererar i en allt högre takt och fler och fler användbara lösningar blir tillgängliga för verksamheter. Det som tidigare upplevts som science fiction har på kort tid blivit fullt rimliga tillämpningar som möjliggör effektivitetsvinster och nya affärsmodeller.

Forefront Consulting vinner ramavtal med Kammarkollegiet

Nyhet

Det är nu klart att Forefront ingår ramavtal inom Programvarulösningar med Kammarkollegiet.

Forefront Consulting ingår partnerskap med Google

Nyhet

Partnerskapet är inom området Google Cloud Platform (GCP). Inom GCP ryms bland annat Data & AI samt Kubernetes och modern applikationsutveckling med Microservices och DevOps i Google Cloud.

Grattis till vår kund PRV som vunnit pris i Web Service Award!

Nyhet

Igår var det dags för Web Service Award – galan där Sveriges bästa webbplatser presenteras. Vår kund PRV var nominerade i kategorin Samhällskommunikation, och fick pris för Bästa förbättrare inom denna kategori. Vi har pratat med Anna Engquist som är Strateg digitala medier på PRV.

Forefront vinner ramavtal med Upphandlingsmyndigheten

Nyhet

Forefront Consulting tecknade sista veckan i 2018 ett nytt ramavtal med Upphandlingsmyndigheten. Avtal har tilldelats Forefront som enda leverantör av konsulttjänster inom Tjänstedesign.

Studentmingel – Trainee 2019

Pub-event

Holländargatan 13

Är du vår nästa trainee? Den 19 februari bjuder vi in dig som läser sista året till ett mingel i våra lokaler i Stockholm.

Anmäl dig till CIO-programmet 2019

Nyhet

Du som CIO kan ha en av näringslivets mest spännande roller. Möjligheterna är stora men sätten att skapa digitala fördelar förändras. Forefront Consultings CIO–program är designat för dig och din fortsatta framgång.

AI, humanoider, arkitektur och intranät – Forefront Uppsala fyller ett år!

Seminarium

Dragarbrunnsgatan 65, Uppsala

Vill du veta mer om hur du kan komma närmre era kunder med hjälp av AI och humanoider? Hur du skapar ett intranät som faktiskt används? Den 21 januari 2019 firar Forefront Uppsala ett år, och du är välkommen på seminarium och födelsedagsfirande!

Bildigenkänning – AI i verkligheten

Seminarium

Holländargatan 13, Stockholm

Ett av de områden där AI spås få störst genomslag inom är bildigenkänning. Välkommen på seminarium, där vi både adresserar AI som område och bildigenkänning specifikt.

Roboten Pepper gjorde succé vid event i Karlstad

Nyhet

Tidigare i år öppnades Forefronts nionde kontor; denna gång i Karlstad. ”Vi kommer bjuda regionen på fantastiska möjligheter kring den senaste tekniken och kunskapen inom exempelvis webb, molnlösningar, IoT, AI, humanoida robotar och affärstransformation. Som värmlänning vill jag inget hellre än att regionen stärker sin affärskraft för framtiden. Det kan vi hjälpa till med” sa då David Lassing, kontorschef och konsult i Karlstad.

Nu kan du anmäla dig till vår utbildning Leading SAFe® 4.6

Nyhet

Få svar på hur du använder SAFe® i praktiken! Nu erbjuds du möjligheten att den 22-23 januari gå en utbildning i Scaled Agile Framework hos Forefront Consulting och bli en certifierad SAFe® Agilist.

AI-roboten Pepper medverkar vid event i Karlstad

Nyhet

Den 4:e december kommer den humanoida roboten Pepper till Karlstad! Pepper medverkar vid Handelskammarens frukostmöte på Scandic Winn 07:30-09:00. Ta möjligheten att komma nära den teknik som idag ligger i framkant för digital transformation samt höra mer om AI, machine learning och robotisering/analytics.

Vinn plats till Arena Run & föreläsning med Petter

Nyhet

Arena Run är ett 5 kilometer långt lopp med upplevelser och ett 20-tal hinder i Friends Arena, Stockholm. Du som är student har nu chansen att vinna en av hundra platser i Forefronts lag!

Så säljer du mer med omnikanal – hur bra är den svenska retailbranschen på en sömlös kundupplevelse?

Frukostseminarium

Holländargatan 13, Stockholm

En framgångsrik satsning på omnikanal kan innebära en markant ökad försäljning, ett stärkt varumärke samt ett ökat förtroende. Men vad är egentligen omnikanal? Och hur bra är den svenska retailbranschen på att skapa sömlösa kundupplevelser mellan kanalerna?

Snart släpps säsong 2 av Traineerna.com

Nyhet

Vilka hoppfulla studenter får plats i årets traineekull? Hur ser deras första tid som traineer ut? Och hur har det gått för de tio traineerna från säsong 1? I höst släpps andra säsongen av Traineerna.com, Sveriges första och enda realityserie om ett traineeprogram!

Forefront Consulting etablerar sig i Karlstad

Nyhet

Forefront, som i år firar 10-årsjubileum, fortsätter att etablera sig över landet och öppnar nu sitt nionde kontor.

Forefront Consulting ingår ramavtal med Folkhälsomyndigheten

Nyhet

Forefront har tecknat ett nytt ramavtal med Folkhälsomyndigheten för leverans av IT-konsulttjänster.

Einride lanserar ny webbplats, i samarbete med Forefront Consulting

Nyhet

I våras togs en ny varumärkesplattform fram och nu lanserar Einride, skaparna av den självkörande och eldrivna lastbilen T-pod, även en ny webbplats.

Robotar för förbättrad kundupplevelse – vad kan Pepper göra för dig?

Seminarium

Holländargatan 13, Stockholm

Hur kan humanoiden Pepper ge era kunder en bättre upplevelse? Vilka möjligheter finns redan idag? Med fokus på mänsklig interaktion och förmåga att känna igen ansikten och känsloyttringar är humanoiden ett spännande komplement för kundupplevelsen i en mängd situationer.

Open Banking i praktiken – snabbare, smartare, säkrare

Frukostseminarium

Holländargatan 13, Stockholm

Framtidens bank är snabb och säker. Flödet av nya produkter och tjänster kräver större lättrörlighet. Hur säkerställer du att din verksamhet fortsätter vara relevant för kunderna? Hur kan du dra nytta av de tekniska möjligheter som finns – snabbt, smart och säkert? Välkommen på frukost hos Forefront Consulting tisdagen 11 september.

Forefronts akademi för lösningsarkitekter examinerar och certifierar sin andra kull

Nyhet

Ett tiotal konsulter har under ett halvår tagit sig igenom ett gediget utbildningsprogram med några av branschens mest kunniga inom sina områden som lärare, tillika kollegor.

Mångfald stimulerar, berikar och skapar en dynamisk arbetsmiljö

Nyhet

Vår bransch behöver fler kvinnor. Statistiken om könsfördelning från exempelvis IT & Telekomföretagen är tyvärr inga siffror att hurra för. På Forefront trotsar vi de förutsättningarna. Vi vill öka andelen kvinnor för att det stimulerar, berikar våra kunder, ger bättre lösningar, dynamisk arbetsmiljö med följden bättre lönsamhet.

Frukost: Partnerskap och innovation i en digital verklighet

Frukostseminarium

Holländargatan 13, Stockholm

Välkommen till en morgon fylld av exempel på hur storbolag tar sig an innovation i en digital verklighet och vilka utmaningar detta kan bära med sig.

Forefront Consulting ny partner till SoftBank Robotics

Nyhet

AI, Machine Learning och kundupplevelse är tre av de starkast lysande digitala trenderna. Områdena förutspås driva fram förändring av många olika branscher under kommande år och är strategiskt prioriterade områden hos Forefront, som redan har flera starka case med sig i ryggen.

Forefront Consulting tecknar avtal med Norrenergi

Nyhet

Forefront har nyligen tecknat avtal med Norrenergi, innefattande Tjänstedesign. Norrenergi satsar på värmeåtervinning och förnybar energi där fjärrvärmen och fjärrkylan lever upp till höga miljökrav.

Forefront Consulting ingår Ramavtal med Region Uppsala

Nyhet

Systemutveckling, användbarhet och projektledning är några av de områden som ingår i upphandlingen. Det är också några av de kompetenser som matchar mycket väl med de erbjudanden som Forefront arbetar med, vilket bidrog till att vi fick tilldelning på detta avtal. Forefront bedriver idag ett flertal större projekt inom de områden som Region Uppsala efterfrågar.

TechEq-frukost

Frukostseminarium

Holländargatan 13, Stockholm

Under denna TechEq-frukost kommer Sanna Tyni, Helena Bruzaeus Graffner och Lina Holmgren att dela med sig av insikter de har fått från sitt arbete kring jämställdhet och mångfald på Forefront Consulting.

Första kullen från Verksamhetsarkitektur-akademin certifierad

Nyhet

Forefronts akademi för verksamhetsarkitekter har i dagarna examinerat och certifierat sin första kull.

Forefront Consulting expanderar till Åre

Nyhet

Som del i tillväxtstrategin etablerar Forefront Consulting nu ytterligare ett kontor, denna gång i Åre.

Grattis till vår kund SJ som vunnit IDGs pris för ”Årets sajt”!

Nyhet

Sedan flera år tillbaka har SJ arbetat med att utveckla en enkel och pålitlig användarupplevelse i samtliga sina digitala försäljningskanaler. För arbetet med utvecklingen av sj.se och SJs app anlitar de ett flertal externa samarbetspartners, däribland Forefront.

Nytt kontor med design- och tjänstedesignfokus i Uppsala

Nyhet

Forefront Consulting inleder året med att även etablera ett nytt kontor i Uppsala. Företaget har funnits sedan 2008 och har idag över 300 anställda. Expansionen har varit mycket kraftig de senaste åren. Främst är det inom Stockholmsregionen man tagit marknadsandelar och nu har turen kommit till Uppsala.

Smart, säljande och kostnadseffektivt innehållsskapande – Hur ska vi arbeta?

Frukostseminarium

Holländargatan 13, Stockholm

Vänta nu. Vi är i en värld där alla företag och organisationer plötslig måste vara mediabolag. Där vår förtjänade relation med kunder och läsare blir viktigare för varje dag. En värld där innehåll blir djupt integrerat i alla våra varumärken, produkter och tjänster. I den världen blir hur kunder och läsare interagerar med vårt innehåll viktigt för alla företag och organisationer.

Forefront Consulting etablerar sig i Linköping

Nyhet

”I Linköping kommer vi att fortsätta driva ett center of excellence för open source-utveckling. Vi kommer också att ha extra fokus på design sprints och strategier/metoder för distansarbete, eftersom distribuerade arbetssätt är något vi arbetat med under flera år”, säger Maria Svensson Wiklander, affärsenhetschef för Forefronts hubbar runt om i landet.

Och vinnarna i TechSkiWeek-tävlingen är...

Nyhet

Stort grattis önskas de tio vinnarna, och vi vill också passa på att tacka alla övriga deltagare i tävlingen!

Kafka Meetup

Pub-event

Holländargatan 13, Stockholm

Hur kan tekniken från Kafka användas för att förhindra penningtvätt och bedrägerier? Och hur kan du bygga streaming data pipelines med Kafka - utan att skriva en enda rad med kod? Anmäl dig till vår Kafka meetup 15 februari för att höra mer om detta!

Vinn resa till TechSkiWeek Åre 2018!

Nyhet

I Forefront Consultings tävling för kvinnliga studenter har du chansen att vinna en av tio platser till TechSkiWeek Åre 4-8 februari 2018.

CRM-event: Hur B2B får koll på kunders lojalitet

Kompetensevent

Holländargatan 13, Stockholm

Bearbetning av befintliga kunder, som innan mest gjorts inom B2C, blir allt vanligare även för B2B. På vårt nästa kompetensevent får du framtidsspaningar inom kundlojalitet för B2B samt höra hur Telia Företag arbetar med sitt datadrivna lojalitetsarbete.

Grattis till tävlingsvinnarna!

Nyhet

Det är nu dags att presentera vinnarna i vår tävling "Hellre ____ än kurslitteratur", där universitets- och högskolestudenter fick chans att visa vad de hellre lägger sina pengar på än kurslitteratur.

Nytt partnerskap med ThoughtSpot

Nyhet

Forefront Consulting är stolta över att presentera ännu ett partnerskap. Forefront är nu partner med ThoughtSpot, bolaget som rekordsnabbt etablerat sig inom Gartners Magic Quadrant för beslutsstöd och som även är utnämnda till Cool Vendor in Analytics 2016.

Forefront Consulting besöker Smarta Intranät

Seminarium

Bygget Konferens, Stockholm

Den 12 oktober är Forefront Consulting på Smarta Intranät och berättar om hur man bygger intranät med användarupplevelsen i fokus.

Studenttävling: Vinn bokstipendium!

Nyhet

Vad lägger du hellre dina pengar på än kurslitteratur? Dela med dig av detta i vår tävling och ha chans att vinna ett av tre bokstipendier till ett värde av 5000kr var!

Datadriven digitalisering ur marknadschefens perspektiv

Kompetensevent

Holländargatan 13, Stockholm

Nu är det dags för höstens första kompetensevent! Att fatta datadrivna beslut ökar relevansen i mötet med kunden, men hur ser egentligen marknadschefens arbete med analytics ut idag? Hör slutsatser och rekommendationer från Forefront och SAS Institutes gemensamma marknadsundersökning kring datadriven digitalisering och även ICA Bankens resa mot ”Den intelligenta banken”.

Machine Learning i praktiken

Seminarium

The Conference - Malmö

AI, Machine learning, Analytics och Big Data hör man om överallt idag. Men vad innebär det i praktiken?

Forefront i nätverk för jämställdhet

Nyhet

TechEq är ett nätverk som arbetar för jämställdhet inom IT- och teknikföretag. Totalt över hundra företag är anslutna – nu även vi på Forefront.

Resan med leverantörer, från källaren till cloud ready

Frukostseminarium

Holländargatan 13

Hur jobbar vi tillsammans med våra leverantörer för att uppnå uppsatta mål, i en kommersiell relation och ett partnerskap, när vi tillsammans formar lösningen?

Forefront cyklade för Barncancerfonden

Nyhet

Forefronts medarbetare höll två cyklar igång när Spin of Hope samlade in pengar till Barncancerfonden.

"Vi ska skapa en testverksamhet i världsklass"

Nyhet

Janette Hedin driver testsatsningen i Sundsvall.

Att skapa intranät mitt i en stor förändring

Frukostseminarium

Holländargatan 13, Stockholm

Den 20 april är det dags för vårt nästa frukostseminarium "Att skapa intranät mitt i en stor förändring"! Läs mer och anmäl dig här.

Search Driven Analytics – den 3:e generationens beslutsstödsverktyg

Kompetensevent

Forefront Consulting Group, Holländargatan 13, våning 5

Search Driven Analytics – den 3:e generationens beslutsstödsverktyg

Elastic Prelert & OpenShift

Pub-event

Forefronts kontor, Holländargatan 13, Stockholm

Den 22 mars är det dags för vår nästa utvecklarpub! Kom och lär dig mer om Elastic-stackens nykomling Prelert och få svar på vanliga frågor kring OpenShift med provisionering till Azure.

Vinnare av TechSkiWeek 2017

Nyhet

Samtliga vinnare är nu utsedda i TechSkiWeek och vi vill passa på att gratulera Er alla till er plats till Åre.

Vi brinner för att dela med oss!