Att dela med oss av vår kunskap och ta del av andras - det brinner vi för. Välkommen hit!

Aktuellt på Forefront

Vi tycker om att dela med oss och skapar därför olika forum för att dela med oss, presentera, diskutera eller bara mingla över en frågeställning. Här hittar du inbjudningar till våra events och olika seminarier, utvecklarpubar, studentmingel med mera. Du hittar även nyheter om Forefront och andra saker som vi vill lyfta fram. 

Nu öppnar ansökan till Forefronts traineeprogram 2020

Nyhet

Forefronts traineeprogram, Forefront Generation, ger dig som nyutexaminerad en fantastisk start som konsult, med ambitionen att ge fyra års insikter på två år. Vi gör detta möjligt genom att du under traineetiden varvar kunduppdrag med andra kompetensutvecklande delar och ett mentorskapsprogram.

Intryck från Google Cloud Summit 2019

Nyhet

I förra veckan gick Google Cloud Summit 2019 av stapeln i Stockholm. Julia Ekholm, Data Scientist och Michael Forsberg, Senior Advisor representerade Forefront på Google Cloud Summit. Vi ställde några frågor till dem kring kommande trender och vad som gjort mest intryck under dagen.

Vikten av att ha en integrationsstrategi

Nyhet

Inom de flesta organisationer och företag där det saknas en tydlig och tillgänglig integrationsstrategi finns en stor risk för ad-hoc-integrationer. Den enklaste och snabbaste vägen styr riktningen och över tid skapas en teknisk skuld som är svår och kostsam att komma tillrätta med.

IT-skammen – 2. Sätt press på leverantörer och skapa en mer hållbar ICT-bransch

Nyhet

Idag räknar de flesta privatpersoner och företag med att de företag de väljer att köpa från eller samarbeta med tar ett ansvar för klimat och miljö. Företag som inte tar ansvar kommer inte att överleva i en tid där kunderna söker hållbara alternativ. Därav är det av yttersta vikt för företag att agera hållbart för dess framtida överlevnad. Det räcker inte med att skrapa på ytan längre, utan handlingar som påverkar hela leverantörskedjan premieras i form av fler och nöjdare kunder.

Modern förvaltning – nya arbetssätt i en föränderlig värld

Seminarium

Dragarbrunnsgatan 65, Uppsala

Hur säkerställer du att det som utvecklas i verksamheten verkligen används och ger tänkt effekt? Välkommen på event hos Forefront Consulting i Uppsala, där du ges möjligheten att lyssna till våra erfarna förvaltningsledare och arkitekter, samt diskutera med personer från andra organisationer och företag.

IT-skammen – 1. Varför går ICT-branschens klimatpåverkan under radarn?

Nyhet

År 2018 gav Institutionen för språk och folkminnen ordet ”flygskam” (känsla av att det ur miljösynpunkt är en förkastlig handling att flyga) en plats på nyordlistan. Efter det har flygdebatten tagit nya höjder och andra uttryck, såsom ”tågskryt”, har skapats. Men för att ta klimatkrisen på allvar behöver vi även sänka blicken och se vilka andra branscher som kan bli mer klimatsmarta.

Dags att anmäla dig till höstens utbildning "Leading SAFe® 4.6"

Nyhet

Nu är anmälan öppen till nästa omgång av utbildningen Leading SAFe 4.6. Under två dagar i augusti får du bland annat lära dig att stärka dig i de förmågor som krävs för att skala ett agilt arbetssätt.

Konsumentdrivna kontrakt – det etthundraförsta sättet att testa din applikation

Nyhet

Manuell testning, automatiseringstestning, unit-tester, frontend-tester, prestandatester och säkerhetstester. Test, test och åter test. Googlar du ”types of software testing” så kommer en lista med inte mindre än 100 olika testtyper upp, alla med ett gemensamt mål; att validera en applikation under test (Application Under Test, AUT). Så hur vet du vilket sätt du ska använda i testdjungeln?

Säkra kundrelationen eller gå under! – 2. Fem anledningar till varför du bör investera i CIAM

Nyhet

För att kunna leverera värdefulla kundupplevelser och säkra lösningar måste företagsledare ha inställningen att kunden alltid är i centrum. Detta mindset bygger på att agera och tänka i banor där fokus ligger på investeringar i processer, system och teknologi som bidrar till att behålla, hantera och erhålla nya kunder.

Vad döljer sig bortom de ljusblå molnen?

Nyhet

Det har väl knappast undgått någon att molnplattformarna är här för att stanna. De utvecklas i rasande takt och nya tjänster paketeras och erbjuds från molnleverantörer som försöker ta allt större marknadsandelar i en växande ekonomi. Företag behöver idag förhålla sig till ”molnet” och hur de möjligheter som erbjuds kan nyttjas.

Tre fördelar med HashiCorps verktygssvit

Nyhet

Hybrida moln är lösningen som de flesta sneglar på för sin framtida plattform. Samtidigt vill man också gå över till en Mikrotjänstarkitektur, införa DevOps och gå från en statisk till en mer dynamisk infrastruktur. Känner du igen dig i de här funderingarna? Då kan HashiCorps verktygs-svit vara ett alternativ.

Säkra kundrelationen eller gå under! – 1. Insamling av data ökar krav på företagens säkerhet

Nyhet

Ska vi låta regleringar av data och oro för den personliga integriteten sätta käppar i hjulet för den digitala transformationen av samhället? Eller kan det bli oljan i maskineriet som driver förändring? Hur kan vi uppnå ett digitalt ekosystem som frodas med skräddarsydda tjänster – och konsumenter som känner sig trygga?

ITARC 2019: Hur kan du som arkitekt öka förtroendet för IT?

Nyhet

Sveriges största konferens för IT-arkitekter, ITARC, hade i år temat ”Förtroende” med den spännande parollen: ”Blir det IT-arkitekten som får skaka galler när kraschade system har raserat förtroendet?”. Antagligen blir det inte riktigt så extremt, men arkitekten har stora möjligheter att förbättra förtroendet för IT i organisationen.

Hybrid Thinking: Så maximerar du kunddriven affärsutveckling

Nyhet

Digitalisering innebär inte bara att byta IT-system och bygga appar. Den digitala transformationen innebär lika mycket för slutanvändaren som att bygga nya kulturer och arbetssätt inne i organisationen. Hybrid Thinking är ett nytt angreppssätt för att skapa kunddriven affärsutveckling.

4 tips för att komma igång med bildigenkänning

Nyhet

Det kan kännas överväldigande att försöka lära sig mer om bildanalys och bildigenkänning. Det är (med rätta) ett hypat område just nu, och det finns så mycket information tillgänglig att det kan vara svårt att veta var du ska börja. Här är fyra tips för dig som är Data scientist och vill komma igång med bildigenkänning:

AI är en kompetensfråga på alla nivåer

Nyhet

Artificiell intelligens definieras ofta som förmågan hos en maskin att efterlikna intelligent mänskligt beteende. Det finns en intressant paradox i detta om vi tittar på människornas förmåga att applicera den artificiella intelligensen i företag och samhälle. Den största utmaningen verkar nämligen ligga i vår bristande kompetens och förmåga.

Tre övergripande strategier för att överleva Amazons intåg i Sverige

Nyhet

I och med Amazons intåg i Sverige kommer det finnas lika många strategier för att hantera det som det finns företag. Oavsett om du är retailer, e-handlare eller producent är en sak säker – att göra ingenting är inte ett alternativ.

Ny tillväxtchef på Forefront Consulting

Nyhet

Vi är glada över att kunna berätta att Leyla Schreiber i mars tillträtt som ny tillväxtchef på Forefront. Leyla har en gedigen erfarenhet från konsultbranschen och kommer närmast från en roll som regionchef på tretton37, dessförinnan var hon VD på IT-konsultbolaget One Agency. Leyla har tidigare haft roller som COO och HR-chef.

Så arbetar framtidens finansavdelning

Nyhet

Den traditionella finansavdelningens roll är historia. Dagens ekonomi- och finansavdelningar har många fler intressenter än tidigare och kraven på finansorganisationen har utvecklats och sträcker sig bortom redovisnings- och transaktionsrelaterade frågor. Behovet att tillgodose intressenter med affärskritiska insikter som aktivt kan stärka beslutsfattandet har aldrig varit mer påtagligt.

Nyckeln till världsherravälde går genom besatthet – enligt Amazon

Nyhet

Från dag ett har fokus för Amazon varit en sak: ”Vi ska vara besatta av våra kunder”. Och det fungerar. I dag står företaget för nästan 46% av all digital handel i USA och är världens fjärde högst värderade börsnoterade företag, samt USA:s näst störst arbetsgivare. Och det ser ut att bara vara början.

Forefront stärker upp med ny enhet – Quality Assurance

Nyhet

Quality Assurance (QA) säkerställer att IT-leveranser sker enligt verksamhetens förväntan. Inom området ryms allt ifrån operativa testroller, automation och strategiskt stöd kopplat till testprocessen i utvecklingen. Forefront har sedan tidigare erbjudit klassisk testledning, men skalar nu upp ytterligare med ett helt team inom QA.

Så överlever du Amazons intåg i Sverige – Konkreta strategier för dig som är leverantör, ehandlare, retailer eller producent

Frukostseminarium

Holländargatan 13, Stockholm

Amazons intåg i Sverige är inte längre ett ”om” utan ett ”när”. Jätten har en förmåga att röra om, ta över och totalt dominera de flesta marknader och segment den kliver in i. Oavsett om det blir en total succé eller ett fiasko kommer intåget inte gå obemärkt förbi någon. Hur rustad är du när svenska Amazon blir verklighet?

Stödjer era systemintegrationer effektiva informationsutbyten?

Nyhet

Hur stöttar integrationer på bästa sätt ett effektivt informationsutbyte? Denna fråga har ställts sedan system och organisationer fick behov av att utbyta information med varandra. Att utbyta information mellan två system var från början ett stort ingrepp som byggde på proprietära protokoll, meddelande- och filformat.

Affärsnyttan med Artificiell Intelligens – En guidad tur i AI-djungeln

Frukostseminarium

Östsvenska Handelskammaren, Dalsgatan 13, Norrköping

Utvecklingen inom AI accelererar i en allt högre takt och fler och fler användbara lösningar blir tillgängliga för verksamheter. Det som tidigare upplevts som science fiction har på kort tid blivit fullt rimliga tillämpningar som möjliggör effektivitetsvinster och nya affärsmodeller.

Forefront Consulting vinner ramavtal med Kammarkollegiet

Nyhet

Det är nu klart att Forefront ingår ramavtal inom Programvarulösningar med Kammarkollegiet.

Forefront Consulting ingår partnerskap med Google

Nyhet

Partnerskapet är inom området Google Cloud Platform (GCP). Inom GCP ryms bland annat Data & AI samt Kubernetes och modern applikationsutveckling med Microservices och DevOps i Google Cloud.

Forefront vinner ramavtal med Upphandlingsmyndigheten

Nyhet

Forefront Consulting tecknade sista veckan i 2018 ett nytt ramavtal med Upphandlingsmyndigheten. Avtal har tilldelats Forefront som enda leverantör av konsulttjänster inom Tjänstedesign.

Anmäl dig till CIO-programmet 2019

Nyhet

Du som CIO kan ha en av näringslivets mest spännande roller. Möjligheterna är stora men sätten att skapa digitala fördelar förändras. Forefront Consultings CIO–program är designat för dig och din fortsatta framgång.

AI, humanoider, arkitektur och intranät – Forefront Uppsala fyller ett år!

Seminarium

Dragarbrunnsgatan 65, Uppsala

Vill du veta mer om hur du kan komma närmre era kunder med hjälp av AI och humanoider? Hur du skapar ett intranät som faktiskt används? Den 21 januari 2019 firar Forefront Uppsala ett år, och du är välkommen på seminarium och födelsedagsfirande!

Nu kan du anmäla dig till vår utbildning Leading SAFe® 4.6

Nyhet

Få svar på hur du använder SAFe® i praktiken! Nu erbjuds du möjligheten att den 22-23 januari gå en utbildning i Scaled Agile Framework hos Forefront Consulting och bli en certifierad SAFe® Agilist.

Humanoiden Pepper – den nya tekniken och hur den kan hjälpa er

Nyhet

Christoffer Vollmer jobbar med digital affärsutveckling på Forefront och kallar ibland sig själv för ”robotfarmare”. Läs om hur han ser på möjligheterna med den humanoida roboten Pepper.

Tre trender från Web Summit att hålla ögonen på

Nyhet

Från Forefront Consulting var vi en grupp på fyra konsulter som tillsammans med 69 000 andra besökare spenderade tre dagar i Lissabon, sysselsatta med att försöka hitta nålen i höstacken på Web Summit 2018. Det vill säga den eller de insikter som kommer förändra hur vi, våra organisationer och samhället fungerar framöver.

H&M i topp i Forefronts omnikanalindex

Nyhet

H&M är bäst när Forefront Consulting testar hur bra svenska retailers är på omnikanal. Vår analys av en handfull retailbolag visar att majoriteten ligger efter, men mode och skönhet kommit en bit på vägen.

Mode- och skönhetsbranscherna bäst på omnikanal

Nyhet

Mode och skönhet är i topp när Forefront Consulting testar hur bra svenska retailers är på omnikanal. Vi har analyserat några av våra mest namnkunniga retailföretag med hjälp av ett omnikanalscorecard för att få en tydlig översikt på hur långt de kommit.

Strategi och ledarskap för innovation

Nyhet

Världen blir alltmer turbulent, i en snabbare takt än vad företag förmår anpassa sig till. Nyckeln till att fortsätta skapa relevant kundvärde ligger därför i ett företags förmåga att göra innovation till en del av sitt digitala DNA. En ökad innovationstakt uppnås genom att skapa förutsättningar för medarbetare att nå sin fulla potential, att se möjligheter i outnyttjad kapacitet och att undanröja interna hinder för innovation.

Så säljer du mer med omnikanal – hur bra är den svenska retailbranschen på en sömlös kundupplevelse?

Frukostseminarium

Holländargatan 13, Stockholm

En framgångsrik satsning på omnikanal kan innebära en markant ökad försäljning, ett stärkt varumärke samt ett ökat förtroende. Men vad är egentligen omnikanal? Och hur bra är den svenska retailbranschen på att skapa sömlösa kundupplevelser mellan kanalerna?

Så kan du kombinera legacy-system med molnet

Nyhet

"Hur bygger vi en mobillösning ovanpå vårt legacy-system som inte är designat för att hantera den typen av lösningar?" Detta, eller motsvarande frågeställningar, är något de flesta företag brottats eller kommer behöva brottas med.

Forefront Consulting ingår ramavtal med Folkhälsomyndigheten

Nyhet

Forefront har tecknat ett nytt ramavtal med Folkhälsomyndigheten för leverans av IT-konsulttjänster.

Einride lanserar ny webbplats, i samarbete med Forefront Consulting

Nyhet

I våras togs en ny varumärkesplattform fram och nu lanserar Einride, skaparna av den självkörande och eldrivna lastbilen T-pod, även en ny webbplats.

GDPR – nödvändigt ont eller vägen till framgång? – 3. Arkitekternas bidrag till efterlevnaden av GDPR

Nyhet

I artikelserien om GDPR passar vi denna gång på att anknyta till en av Forefronts huvudkompetenser och stora passioner, närmare bestämt affärs- och verksamhetsarkitektur.

Agil framgång – hur svårt kan det vara?

Nyhet

Den agila rörelsen har givit oss agila team, Continuous Delivery, Microservices och Cloudinfrastruktur. Dessa förmågor presenteras ofta som enkla lösningar på komplexa problem. Framgångsrik förändring handlar emellertid om att flytta fram positionerna iterativt, så att totalen växer och blir mer än summan av delarna. Små framgångar föder motivation, och attraherar talang som kan skala framgången.

Hur många modeller behöver en arkitekt?

Nyhet

Modeller har länge varit vad som definierat vår roll och vad vi gör som arkitekter. Backar vi några år så var stora delar av vår yrkeskår ganska överens om att värdet av EA (Enterprise Architecture) var återanvändbarhet.

Open Banking i praktiken – snabbare, smartare, säkrare

Frukostseminarium

Holländargatan 13, Stockholm

Framtidens bank är snabb och säker. Flödet av nya produkter och tjänster kräver större lättrörlighet. Hur säkerställer du att din verksamhet fortsätter vara relevant för kunderna? Hur kan du dra nytta av de tekniska möjligheter som finns – snabbt, smart och säkert? Välkommen på frukost hos Forefront Consulting tisdagen 11 september.

Forefronts akademi för lösningsarkitekter examinerar och certifierar sin andra kull

Nyhet

Ett tiotal konsulter har under ett halvår tagit sig igenom ett gediget utbildningsprogram med några av branschens mest kunniga inom sina områden som lärare, tillika kollegor.

Skyll inte på metoder och verktyg, det är människorna det hänger på

Nyhet

Skickliga yrkesmänniskor lär sig ständigt och tar hjälp av kunskap, men gör bra saker oavsett ålagd metod (om inte metoden är ett hindrande krav förstås). Att skylla på RUP (Rational Unified Process), TOGAF (The Open Group Architecture Framework), Scrum eller vad det nu kan vara visar bara på att vi själva inte tar det ansvar vi behöver fullt ut.

Arkitektur – gör ni rätt saker?

Nyhet

Arkitekturarbete representerar för mig en mängd bra saker. Det är till exempel ett viktigt förhållningssätt när det gäller att säkra genomförandet av en verksamhetsstrategi. Att verksamhetens portföljfunktion och arkitekturfunktion bidrar genom att samverka för att prioritera förändringsinitiativ är därför helt avgörande.

GDPR – nödvändigt ont eller vägen till framgång? – 2. Varför, och vad är nytt?

Nyhet

Minns du hur världen såg ut i slutet av 80-talet? Det var då grunden till Personuppgiftslagen/PUL togs fram. I en värld som knappt sett de första, släpbara och tegelstensliknande ”biltelefonerna”, och Internet inte ens hade blivit omnämnt som en fluga av en måttligt visionär svensk kommunikationsminister.

Innehållsstrategi för webbplatsen – 6 tips för att lyckas!

Nyhet

Innehållsansvar för en webbplats innebär att du måste ha koll på vad din målgrupp behöver, vad de letar efter och hur de vill få informationen. Det är målgruppens behov som bör styra innehållet på webben och i övriga digitala kanaler; därför ska du prioritera behovsanalys och arbeta kontinuerligt med innehållet.

Var bör arkitekten vara i en agil organisation?

Nyhet

Aktiva arkitekter som är med och tar ansvar hela vägen är viktigare än någonsin. Det finns ett stort behov av analyser så att beslutsfattare i vilken form de nu gestaltar sig kan ta bästa möjliga beslut.

Capex eller Opex – spelar det någon roll?

Nyhet

Capex – vad är det? Investopedia beskriver det såhär: “Capital Expenditure, eller CapEx, är kostnader som spenderas på att uppgradera eller utveckla befintliga tillgångar, för att på längre sikt uppnå en högre orderingång eller ta fram en ny produkt. CapEx används ofta när det kommer till ny utveckling eller investeringar”.

GDPR – nödvändigt ont eller vägen till framgång? – 1. GDPR – dagen efter

Nyhet

”Den 25:e smäller det…” sjunger Magnus Uggla i den senaste reklamkampanjen från en av Sveriges största aktörer inom tjänstepensionsområdet. Och att just den 25 maj 2018 har fått en annan viktig betydelse just i år har nog inte undgått så många, i och med att den nya dataskyddslagen General Data Protection Regulation, GDPR, började tillämpas just denna dag.

Frukost: Partnerskap och innovation i en digital verklighet

Frukostseminarium

Holländargatan 13, Stockholm

Välkommen till en morgon fylld av exempel på hur storbolag tar sig an innovation i en digital verklighet och vilka utmaningar detta kan bära med sig.

Hur ska vi komma ur arkitektfällan?

Nyhet

Som arkitekter har vi troligtvis många intressenter, direkta och indirekta, som pockar på vår tid. Arkitekten är ofta en person som är bra på väldigt många saker och kan snabbt generera ett bra resultat inom en mängd olika områden. Detta skapar inte sällan en frustration hos arkitekten som menar att hen inte får jobba med det som hen är där för att göra utan blir indragen i allt från ledningsarbete till kodning. Låt oss kalla detta för ”arkitektfällan”.

Rätt arkitekt på rätt plats bidrar till dynamiska team

Nyhet

Vi har tidigare skrivit om vikten för en arkitekturfunktion att analysera sin spelplan – för att säkra att rätt saker görs på rätt sätt. För att få ut maximalt av sin arkitekturförmåga gäller det dock även att säkra rätt laguppställning.

10 tips för att bli en modern datadriven organisation

Nyhet

Själva adjektivet 'datadriven' innebär att framsteg inom en aktivitet drivs av data och inte av intuition eller ren personlig erfarenhet. I en företagskontext innebär datadrivenhet att bygga verktyg, förmågor och en kultur som agerar på data i sin dagliga verksamhet för att förbättra den och fatta bättre beslut.

Att bygga upp förtroende för och genomföra EA

Nyhet

The Architecture Way bygger på 5 viktiga principer för att lyckas med att använda EA (Enterprise Architecture) som stöd till digital transformation. Vid en rankning av dessa principer, gjord under flera workshops med primärt arkitekter som deltagare, menade majoriteten att just förmågan att bygga förtroende är den mest avgörande principen för att lyckas!

Forefront Consulting tecknar avtal med Norrenergi

Nyhet

Forefront har nyligen tecknat avtal med Norrenergi, innefattande Tjänstedesign. Norrenergi satsar på värmeåtervinning och förnybar energi där fjärrvärmen och fjärrkylan lever upp till höga miljökrav.

Vanliga problem med användarupplevelsen på intranät och hur ni löser dem

Nyhet

Intranätet. Är det en plats där en person från organisationen sänder och övriga medarbetare enbart ska konsumera innehållet? Eller är det en plats där alla bidrar och det faktiskt händer något oftare än en gång per kvartal?

Datadriven kultur saknas fortfarande i de flesta stora organisationer

Nyhet

NewVantage genomför en årlig undersökning som kretsar kring samtida företags förhållningssätt till data och analytics. Årets upplaga fokuserade på Big Data och AI och hur det driver innovation hos företag. Thomas H. Davenport, en stor bidragare till mycket av den moderna Analytics-litteratur jag själv har trängt genom åren, har sammanfattat och förordat den senaste undersökningen.

Låt de anställdas behov och användarupplevelsen styra ert intranät

Nyhet

Kanske har ni bestämt att det är dags att ta tag i intranätet så att det faktiskt börjar användas av organisationen. Men hur ska ni skapa ett levande intranät, där medarbetarna är aktiva och vill bidra?

Forefront om Affärsmodeller – 10. Affärsmodellen hjälper dig vinna slaget om kunderna

Nyhet

Företag och organisationer arbetar idag mycket utifrån traditionella beskrivningsformer av sin affär i form av en vision, mission, affärsidé och olika typer av affärsplaner. Därtill adderas olika typer av strategier som ska exekveras inom olika fokusområden. Men är att ha dessa strategier på plats tillräckligt för att vinna över framtidens konkurrenter?

Forefront om Affärsmodeller – 9. Därför ska du prioritera verksamhetens nyckelpartners

Nyhet

En nyckelpartner är i affärsmodellen en person eller ett företag som valts ut som särskilt viktiga för att lyckas med affären. Dessa ska behandlas och respekteras utifrån ett ömsesidigt och långsiktigt perspektiv och förstå att de är en viktig del i er affärsmodell.

Första kullen från Verksamhetsarkitektur-akademin certifierad

Nyhet

Forefronts akademi för verksamhetsarkitekter har i dagarna examinerat och certifierat sin första kull.

Agil transformation – tre byggstenar för att lyckas

Nyhet

Inom IT är agila metoder etablerade sedan länge och ordet har en tydlig innebörd. Men, är ledning, verksamhet och övriga supportfunktioner med på tåget? Med kraftigt uppspeedade förändringscykler i en allt mer digitaliserad omvärld kan vi inte längre stoppa huvudet i sanden. Hur ska vi gå från att ha börjat smaka på ord till konkret handling? Här är tre byggstenar som behövs för att lyckas.

Forefront om Affärsmodeller – 8. Verksamhetens nyckelaktiviteter – en viktig del i digitaliseringsresan

Nyhet

Vi lever alla i ett ständigt dilemma kring prioriteringar av aktiviteter som måste göras. Hur kan du utifrån er affärsmodell beskriva vad som är viktigast att prioritera inom den dagliga verksamheten? Och hur kopplas detta till er digitaliseringsresa?

Forefront om Affärsmodeller – 7. Verksamhetens nyckelresurser är fler än personalen

Nyhet

Man brukar ju ibland säga att personalen är företagets viktigaste resurs. Så är det säkert oftast, men det finns också andra typer av resurser som är vitala för att affärsmodellen ska fungera. När vi i affärsmodellen beskrivit våra viktigaste resurser är nästa steg att säkerställa att de nyttjas på rätt sätt och att de förmågor som finns får rätt spelrum i vår affär.

Forefront om Affärsmodeller – 6. Kundrelationen – personlig och automatiserad

Nyhet

Hur du hanterar dina kunder är förstås vitalt för att skapa framgångsrika affärer. Området är svårt att bemästra eftersom många företag av olika anledningar tvingas balansera mellan kostsamma (men ibland mest effektiva) personliga relationsskapande aktiviteter, och andra mer automatiserade hanteringar. En bra affärsmodell hjälper dig att säkerställa en balanserad hantering av kundrelationerna.

Forefront om Affärsmodeller – 5. Kanalernas plats i din affärsmodell

Nyhet

I en affärsmodell används begreppet ”Kanaler” för att beskriva hur vi levererar erbjudanden till våra kunder. Dessa kanaler är egentligen ganska enkla, men i digitaliseringens framfart är just digitala kanaler en nyckelfaktor för att lyckas.

Smart, säljande och kostnadseffektivt innehållsskapande – Hur ska vi arbeta?

Frukostseminarium

Holländargatan 13, Stockholm

Vänta nu. Vi är i en värld där alla företag och organisationer plötslig måste vara mediabolag. Där vår förtjänade relation med kunder och läsare blir viktigare för varje dag. En värld där innehåll blir djupt integrerat i alla våra varumärken, produkter och tjänster. I den världen blir hur kunder och läsare interagerar med vårt innehåll viktigt för alla företag och organisationer.

Forefront om Affärsmodeller – 4. Därför ska ditt kundsegment beskriva mer än en bransch

Nyhet

En central del i en affärsmodell är kundsegment (ett eller flera). Att beskriva ett kundsegment innebär att så specifikt som möjligt definiera en tilltänkt kundgrupp, som ska matchas mot ett värdeerbjudande. Ett kundsegment ska i allmänhet inte vara för generellt, till exempel enbart en bransch, utan mer precist peka ut kundgruppen med detaljerade egenskaper.

Forefront om Affärsmodeller – 3. Vikten av värdeerbjudande

Nyhet

Vilket värde levererar vi egentligen till våra kunder och hur skapar vi produkter och tjänster som uppfyller deras riktiga behov? Det är frågor som många företag i ärlighetens namn inte alltid har bra svar på, även om det kan tyckas självklart. Men vi måste kunna besvara dessa frågorna, annars kan vi vara fel ute... Hur gör vi då det? Jo, vi gör det i form av ett ”Värdeerbjudande”.

Forefront om Affärsmodeller – 2. Nyttan med affärsmodellen

Nyhet

Att beskriva sin affärsmodell (eller sina olika affärsmodeller - man kan nämligen ha flera ...) ger oss möjlighet att på ett överskådligt sätt beskriva hur företaget eller organisationen fungerar och vilka olika områden som bidrar till affären. Här menar vi inte beskrivningar som process eller organisation, utan rör oss på en mer övergripande, men ändå konkret, nivå.

Forefront om Affärsmodeller – 1. En överblick

Nyhet

Dagens affärsdrivande företag och organisationer är utsatta för en annan typ av konkurrens än vad vi traditionellt varit vana vid. Den nya typen av konkurrens innebär mycket mer än att bara erbjuda den bästa eller mest prisvärda produkten på marknaden.

BI-döden stoppas med sök

Nyhet

Computer Sweden skriver 19/1 att ”BI döden är här – de gamla verktygen hänger inte längre med”. Vi håller med! Den nya generationen sökbaserade BI-verktyg erbjuder däremot en oslagbar kombination av användarvänlighet och hantering av riktigt stora datamängder.

Snabb teknikutveckling gör det farligare att inte satsa alls, än att satsa fel

Nyhet

För några veckor sedan var vi på plats som keynote speaker på Digital Enterprise Festival i Stockholm. Temat för konferensen var ”The Future Belongs to the Fast” och den riktar sig till CIO, CMO och CDO:er på större företag, vilket också avspeglade sig i talarna.

Aktuella användningsområden och kommande trender för VR och AR

Nyhet

Vi var på plats på Sveriges första VR-konferens som ägde rum i Malmö i början på november. Talarna representerade olika organisationer och branscher såväl som tekniker och plattformar, och presentationerna täckte både aktuella användningsområden och kommande trender för VR- och AR-teknikerna. Här är vår sammanfattning av konferensen.

Produktnyheter och inspiration på Epi Partner Close-up 2017

Nyhet

Episervers heldagsevent för partners bjöd på flera nyheter som stöttar både dig som kund och partnerföretagens utvecklare. Här kommer några av höjdpunkterna:

CRM-event: Hur B2B får koll på kunders lojalitet

Kompetensevent

Holländargatan 13, Stockholm

Bearbetning av befintliga kunder, som innan mest gjorts inom B2C, blir allt vanligare även för B2B. På vårt nästa kompetensevent får du framtidsspaningar inom kundlojalitet för B2B samt höra hur Telia Företag arbetar med sitt datadrivna lojalitetsarbete.

Så tar du fram ett bra intranät - experternas bästa tips!

Nyhet

Annika, Niklas och Lina - tre av Forefronts seniora konsulter - ger sina bästa tips kring vad du ska tänka på när du tar fram ett nytt intranät.

Search Driven Analytics

Kompetensevent

Holländargatan 13, Stockholm

Visste du att mer än 50% av alla analytiska frågor inom ett företag kommer att besvaras via sök-teknologi, det vill säga möjligheten att ”googla” på affärsdata? Det förutspår analysföretaget Gartner i sin Magic Quadrant för beslutsstödsverktyg. På vårt nästa kompetensevent kommer vi att utforska möjligheter inom Search Driven Analytics.

Forefront Consulting besöker Smarta Intranät

Seminarium

Bygget Konferens, Stockholm

Den 12 oktober är Forefront Consulting på Smarta Intranät och berättar om hur man bygger intranät med användarupplevelsen i fokus.

Snabbare till affärsvärde med DevOps

Seminarium

Red Hat Forum, Biograf Rigoletto

De ökade kraven på IT att snabbt skapa affärsvärde kräver nya, mer effektiva arbetssätt. Företag behöver kontinuerligt skapa värde för sina kunder, såväl som den egna organisationen. Med hjälp av DevOps kan produktiviteten öka och tid mellan idé och utrullning förkortas.

Datadriven digitalisering ur marknadschefens perspektiv

Kompetensevent

Holländargatan 13, Stockholm

Nu är det dags för höstens första kompetensevent! Att fatta datadrivna beslut ökar relevansen i mötet med kunden, men hur ser egentligen marknadschefens arbete med analytics ut idag? Hör slutsatser och rekommendationer från Forefront och SAS Institutes gemensamma marknadsundersökning kring datadriven digitalisering och även ICA Bankens resa mot ”Den intelligenta banken”.

Resan med leverantörer, från källaren till cloud ready

Frukostseminarium

Holländargatan 13

Hur jobbar vi tillsammans med våra leverantörer för att uppnå uppsatta mål, i en kommersiell relation och ett partnerskap, när vi tillsammans formar lösningen?

"Vi ska skapa en testverksamhet i världsklass"

Nyhet

Janette Hedin driver testsatsningen i Sundsvall.

Att skapa intranät mitt i en stor förändring

Frukostseminarium

Holländargatan 13, Stockholm

Den 20 april är det dags för vårt nästa frukostseminarium "Att skapa intranät mitt i en stor förändring"! Läs mer och anmäl dig här.

Vi brinner för att dela med oss!