Att dela med oss av vår kunskap och ta del av andras - det brinner vi för. Välkommen hit!

Aktuellt på Forefront

Vi tycker om att dela med oss och skapar därför olika forum för att dela med oss, presentera, diskutera eller bara mingla över en frågeställning. Här hittar du inbjudningar till våra events och olika seminarier, utvecklarpubar, studentmingel med mera. Du hittar även nyheter om Forefront och andra saker som vi vill lyfta fram. 

Vi ses på höstens arbetsmarknadsdagar!

Nyhet

Ansökan till Forefronts traineeprogram 2020 är nu öppen och snart åker vi ut på höstens arbetsmarknadsdagar.

Hitta affärsnyttan med AI

Frukostseminarium

Holländargatan 13, Stockholm

Har din organisation startat ert arbete inom AI? Det är ett område som berör alla företag på ett eller annat sätt; nu och i framtiden. Välkommen på frukostevent den 21 november där Telia Division X, Google och Forefront Consulting delar med sig av sina AI-erfarenheter. Från klockan 07:45 bjuder vi på frukost och klockan 08:15 drar presentationerna igång.

Intryck från Google Cloud Summit 2019

Nyhet

I förra veckan gick Google Cloud Summit 2019 av stapeln i Stockholm. Julia Ekholm, Data Scientist och Michael Forsberg, Senior Advisor representerade Forefront på Google Cloud Summit. Vi ställde några frågor till dem kring kommande trender och vad som gjort mest intryck under dagen.

Modern förvaltning – nya arbetssätt i en föränderlig värld

Seminarium

Dragarbrunnsgatan 65, Uppsala

Hur säkerställer du att det som utvecklas i verksamheten verkligen används och ger tänkt effekt? Välkommen på event hos Forefront Consulting i Uppsala, där du ges möjligheten att lyssna till våra erfarna förvaltningsledare och arkitekter, samt diskutera med personer från andra organisationer och företag.

HashiCorp-meetup

Pub-event

Holländargatan 13, Stockholm

Den 10 juni anordnar vi, via Stockholm Hashicorp User Group, en meetup med temat HashiCorp. Under kvällen presenteras bland annat erfarenheter från införandet av HashiCorp-stacken på Academic Work.

Så överlever du Amazons intåg i Sverige – Konkreta strategier för dig som är leverantör, ehandlare, retailer eller producent

Frukostseminarium

Holländargatan 13, Stockholm

Amazons intåg i Sverige är inte längre ett ”om” utan ett ”när”. Jätten har en förmåga att röra om, ta över och totalt dominera de flesta marknader och segment den kliver in i. Oavsett om det blir en total succé eller ett fiasko kommer intåget inte gå obemärkt förbi någon. Hur rustad är du när svenska Amazon blir verklighet?

Affärsnyttan med Artificiell Intelligens – En guidad tur i AI-djungeln

Frukostseminarium

Östsvenska Handelskammaren, Dalsgatan 13, Norrköping

Utvecklingen inom AI accelererar i en allt högre takt och fler och fler användbara lösningar blir tillgängliga för verksamheter. Det som tidigare upplevts som science fiction har på kort tid blivit fullt rimliga tillämpningar som möjliggör effektivitetsvinster och nya affärsmodeller.

Studentmingel – Trainee 2019

Pub-event

Holländargatan 13

Är du vår nästa trainee? Den 19 februari bjuder vi in dig som läser sista året till ett mingel i våra lokaler i Stockholm.

AI, humanoider, arkitektur och intranät – Forefront Uppsala fyller ett år!

Seminarium

Dragarbrunnsgatan 65, Uppsala

Vill du veta mer om hur du kan komma närmre era kunder med hjälp av AI och humanoider? Hur du skapar ett intranät som faktiskt används? Den 21 januari 2019 firar Forefront Uppsala ett år, och du är välkommen på seminarium och födelsedagsfirande!

Bildigenkänning – AI i verkligheten

Seminarium

Holländargatan 13, Stockholm

Ett av de områden där AI spås få störst genomslag inom är bildigenkänning. Välkommen på seminarium, där vi både adresserar AI som område och bildigenkänning specifikt.

Roboten Pepper gjorde succé vid event i Karlstad

Nyhet

Tidigare i år öppnades Forefronts nionde kontor; denna gång i Karlstad. ”Vi kommer bjuda regionen på fantastiska möjligheter kring den senaste tekniken och kunskapen inom exempelvis webb, molnlösningar, IoT, AI, humanoida robotar och affärstransformation. Som värmlänning vill jag inget hellre än att regionen stärker sin affärskraft för framtiden. Det kan vi hjälpa till med” sa då David Lassing, kontorschef och konsult i Karlstad.

AI-roboten Pepper medverkar vid event i Karlstad

Nyhet

Den 4:e december kommer den humanoida roboten Pepper till Karlstad! Pepper medverkar vid Handelskammarens frukostmöte på Scandic Winn 07:30-09:00. Ta möjligheten att komma nära den teknik som idag ligger i framkant för digital transformation samt höra mer om AI, machine learning och robotisering/analytics.

Vinn plats till Arena Run & föreläsning med Petter

Nyhet

Arena Run är ett 5 kilometer långt lopp med upplevelser och ett 20-tal hinder i Friends Arena, Stockholm. Du som är student har nu chansen att vinna en av hundra platser i Forefronts lag!

Så säljer du mer med omnikanal – hur bra är den svenska retailbranschen på en sömlös kundupplevelse?

Frukostseminarium

Holländargatan 13, Stockholm

En framgångsrik satsning på omnikanal kan innebära en markant ökad försäljning, ett stärkt varumärke samt ett ökat förtroende. Men vad är egentligen omnikanal? Och hur bra är den svenska retailbranschen på att skapa sömlösa kundupplevelser mellan kanalerna?

Robotar för förbättrad kundupplevelse – vad kan Pepper göra för dig?

Seminarium

Holländargatan 13, Stockholm

Hur kan humanoiden Pepper ge era kunder en bättre upplevelse? Vilka möjligheter finns redan idag? Med fokus på mänsklig interaktion och förmåga att känna igen ansikten och känsloyttringar är humanoiden ett spännande komplement för kundupplevelsen i en mängd situationer.

Open Banking i praktiken – snabbare, smartare, säkrare

Frukostseminarium

Holländargatan 13, Stockholm

Framtidens bank är snabb och säker. Flödet av nya produkter och tjänster kräver större lättrörlighet. Hur säkerställer du att din verksamhet fortsätter vara relevant för kunderna? Hur kan du dra nytta av de tekniska möjligheter som finns – snabbt, smart och säkert? Välkommen på frukost hos Forefront Consulting tisdagen 11 september.

Frukost: Partnerskap och innovation i en digital verklighet

Frukostseminarium

Holländargatan 13, Stockholm

Välkommen till en morgon fylld av exempel på hur storbolag tar sig an innovation i en digital verklighet och vilka utmaningar detta kan bära med sig.

TechEq-frukost

Frukostseminarium

Holländargatan 13, Stockholm

Under denna TechEq-frukost kommer Sanna Tyni, Helena Bruzaeus Graffner och Lina Holmgren att dela med sig av insikter de har fått från sitt arbete kring jämställdhet och mångfald på Forefront Consulting.

Smart, säljande och kostnadseffektivt innehållsskapande – Hur ska vi arbeta?

Frukostseminarium

Holländargatan 13, Stockholm

Vänta nu. Vi är i en värld där alla företag och organisationer plötslig måste vara mediabolag. Där vår förtjänade relation med kunder och läsare blir viktigare för varje dag. En värld där innehåll blir djupt integrerat i alla våra varumärken, produkter och tjänster. I den världen blir hur kunder och läsare interagerar med vårt innehåll viktigt för alla företag och organisationer.

Studentmingel - Trainee 2018

Pub-event

Holländargatan 13, Stockholm

Under årets turné på universitet och högskolor har vi träffat många studenter på er hemmaplan. Några kanske har fått en inblick hos oss och vårt traineeprogram via traineerna.com. Den 20 februari bjuder vi in dig som läser sista året till ett mingel i våra lokaler i Stockholm.

Kafka Meetup

Pub-event

Holländargatan 13, Stockholm

Hur kan tekniken från Kafka användas för att förhindra penningtvätt och bedrägerier? Och hur kan du bygga streaming data pipelines med Kafka - utan att skriva en enda rad med kod? Anmäl dig till vår Kafka meetup 15 februari för att höra mer om detta!

Search Driven Analytics – Framtidens Business Intelligence

Seminarium

Media Evolution, Stora Varvsgatan 6A, Malmö

Inom en snar framtid kommer 50 % av alla analytiska frågor inom ett företag att besvaras via sökteknologi, det vill säga genom att ”Googla” affärsdata. Hur kommer det att påverka er?

CRM-event: Hur B2B får koll på kunders lojalitet

Kompetensevent

Holländargatan 13, Stockholm

Bearbetning av befintliga kunder, som innan mest gjorts inom B2C, blir allt vanligare även för B2B. På vårt nästa kompetensevent får du framtidsspaningar inom kundlojalitet för B2B samt höra hur Telia Företag arbetar med sitt datadrivna lojalitetsarbete.

Search Driven Analytics

Kompetensevent

Holländargatan 13, Stockholm

Visste du att mer än 50% av alla analytiska frågor inom ett företag kommer att besvaras via sök-teknologi, det vill säga möjligheten att ”googla” på affärsdata? Det förutspår analysföretaget Gartner i sin Magic Quadrant för beslutsstödsverktyg. På vårt nästa kompetensevent kommer vi att utforska möjligheter inom Search Driven Analytics.

Forefront Consulting besöker Smarta Intranät

Seminarium

Bygget Konferens, Stockholm

Den 12 oktober är Forefront Consulting på Smarta Intranät och berättar om hur man bygger intranät med användarupplevelsen i fokus.

Snabbare till affärsvärde med DevOps

Seminarium

Red Hat Forum, Biograf Rigoletto

De ökade kraven på IT att snabbt skapa affärsvärde kräver nya, mer effektiva arbetssätt. Företag behöver kontinuerligt skapa värde för sina kunder, såväl som den egna organisationen. Med hjälp av DevOps kan produktiviteten öka och tid mellan idé och utrullning förkortas.

Datadriven digitalisering ur marknadschefens perspektiv

Kompetensevent

Holländargatan 13, Stockholm

Nu är det dags för höstens första kompetensevent! Att fatta datadrivna beslut ökar relevansen i mötet med kunden, men hur ser egentligen marknadschefens arbete med analytics ut idag? Hör slutsatser och rekommendationer från Forefront och SAS Institutes gemensamma marknadsundersökning kring datadriven digitalisering och även ICA Bankens resa mot ”Den intelligenta banken”.

Machine Learning i praktiken

Seminarium

The Conference - Malmö

AI, Machine learning, Analytics och Big Data hör man om överallt idag. Men vad innebär det i praktiken?

Resan med leverantörer, från källaren till cloud ready

Frukostseminarium

Holländargatan 13

Hur jobbar vi tillsammans med våra leverantörer för att uppnå uppsatta mål, i en kommersiell relation och ett partnerskap, när vi tillsammans formar lösningen?

Service Fabric - Plattformen som tar hand om de tunga lyften

Pub-event

Holländargatan 13, Stockholm

Ta steget till att bygga microservices med Azure Service Fabric.

Att skapa intranät mitt i en stor förändring

Frukostseminarium

Holländargatan 13, Stockholm

Den 20 april är det dags för vårt nästa frukostseminarium "Att skapa intranät mitt i en stor förändring"! Läs mer och anmäl dig här.

Search Driven Analytics – den 3:e generationens beslutsstödsverktyg

Kompetensevent

Forefront Consulting Group, Holländargatan 13, våning 5

Search Driven Analytics – den 3:e generationens beslutsstödsverktyg

Elastic Prelert & OpenShift

Pub-event

Forefronts kontor, Holländargatan 13, Stockholm

Den 22 mars är det dags för vår nästa utvecklarpub! Kom och lär dig mer om Elastic-stackens nykomling Prelert och få svar på vanliga frågor kring OpenShift med provisionering till Azure.

Vi brinner för att dela med oss!