Vilka hoppfulla studenter får plats i årets traineekull? Hur ser deras första tid som traineer ut? Och hur har det gått för de tio traineerna från säsong 1? I höst släpps andra säsongen av Traineerna.com, Sveriges första och enda realityserie om ett traineeprogram!

Traineerna.com

I 6 avsnitt får vi följa studenter på vägen från studierna ­till arbetslivet och drömjobbet. Vi får även följa med bakom kulisserna till Forefront Consultings traineeprogram och se processen som fyller programmet med topptalanger. Serien ger en unik inblick i hur rekryteringen av traineer ser ut, vad företaget letar efter hos kandidaterna och hur de bedöms.

Första säsongen av serien spelades in och släpptes under 2017. Det blev en stor succé och nu är det dags för en ny kull av traineer att ta plats i rutan. Den primära kanalen för att visa avsnitten är Facebook men serien finns även på www.traineerna.com samt på YouTube och LinkedIn. Det första avsnittet av säsong 2 släpps under hösten och serien rullar sedan fram till jul.

På Forefront tycker vi om att testa nya koncept och eftersom ingen hade gjort en realityserie om sitt traineeprogram blev vi, efter det att vi kläckt idén, helt övertygade om att vi måste genomföra det hela. I ärlighetens namn var det en skräckblandad förtjusning att jobba med projektet ända fram till dess att vi hade en råkopia av första avsnittet och vi såg att konceptet flög. Då kunde vi andas ut och konstatera att vi kunde fortsätta jobba med de övriga avsnitten” säger Johan Lanner, Marknadschef på Forefront.

Traineerna.com är ett exempel på den nya sortens samarbete mellan HR och Marknad som krävs för att attrahera talanger idag. På den stenhårda talangmarknaden är det allt viktigare att möta rekryterna i de kanaler där själva verkar. Dagens studenter efterfrågar även ett stort mått av transparens, då de är vana att kunna ta reda på det mesta om i stort sett vilket ämne som helst.

”Serien är ett riktigt spännande format där vi försökt kombinera underhållning med värde för både studenter och oss som bolag. Då resultatet från säsong 1 blev uppskattning från många håll, tillsammans med hög precision i ansökningarna till årets intag, känns det extra roligt att säsong 2 är på gång” säger Peter Lundmark, HR-chef på Forefront.

För ytterligare information om Traineerna.com kontakta

Johan Lanner

Marknadschef – Forefront Consulting

+ 46 70 605 08 84

johan.lanner@forefront.se