Quality Assurance (QA) säkerställer att IT-leveranser sker enligt verksamhetens förväntan. Inom området ryms allt ifrån operativa testroller, automation och strategiskt stöd kopplat till testprocessen i utvecklingen. Forefront har sedan tidigare erbjudit klassisk testledning, men skalar nu upp ytterligare med ett helt team inom QA.

Reyhan Kabacaoglu‎

Vi välkomnar Reyhan Kabacaoglu i rollen som New Business Manager, där hon bland annat ska bygga och utveckla QA-satsningen på Forefront. Vi träffade henne för en pratstund.

Hej och välkommen Reyhan! Hur ser din bakgrund kring QA ut?

Jag har jobbat länge med IT i en rad olika roller och kommer senast från ett medelstort IT-konsultbolag där jag jobbade som COO. Jag har genom åren haft en rad andra roller däribland teknisk projektledare, Business Analyst och chef för en test- och kravenhet. Jag brukar säga att jag gjort allt utom att koda.

Jag började tidigt i karriären som testare men det tog inte lång tid innan jag upptäckte att området innebar så mycket mer än att bara just testa. Redan där föddes mitt intresse för QA som helhet, och test och kvalitet har alltid varit återkommande för mig. Jag brinner för värdet man kan skapa genom teknik och ser hur mycket området har utvecklats under de senaste 20 åren.

Hur kommer QA/test-erbjudandet se ut på Forefront?

Forefront erbjuder sedan tidigare klassisk testledning, men QA är ett område som är så mycket större, det omfattar allt ifrån operativ testning till automation och strategiskt stöd inom test. Något som är spännande är den agila rörelsens påverkan på hur man jobbar med test och kvalitetssäkring. Forefront erbjuder en bred palett av tjänster inom teknik och affärsutveckling där QA kommer utgöra ett spännande komplement.

Hur vill du jobba med QA/test framåt?

För det första finns det en tyngd i att samla våra konsulter inom QA/test i ett team. Vi kan i och med detta börja erbjuda kunderna värdeskapande och mer skräddarsydda paketlösningar inom test och kvalitet, där vi både ser en efterfrågan och ett stort behov på marknaden. Jag vill också skapa en intressant arbetsmiljö med möjligheter för våra fantastiska medarbetare att utvecklas inom området, utan att bli alltför låsta till en och samma roll.

Vill du veta mer om QA på Forefront är du välkommen att kontakta Reyhan Kabacaoglu via mail eller tel. 070-059 15 06