Forefront var på plats under Microsoft Build och här kommer en sammanfattning av våra tre största takeaways från konferensen.

Microsoft Build 2017

Öppenhet och valfrihet skapar unika lösningar

Med hjälp av mer öppna Windows- och Azure-produkter kan lösningarna utvecklas och leva i dessa miljöer. Istället för att anpassa en lösning efter plattformens begränsningar, kan plattform och språk väljas baserat på det problem som ska lösas. Den bästa tekniken kan därmed användas för att skapa skräddarsydda lösningar.

Ökat förtroende för teknik som kan hjälpa oss

Vem vill sätta sig i en självkörande bil om det inte finns förtroende för mjukvaran vi bygger? En enhet kan idag skapa så mycket data (en självkörande bil generar 1gb data/sekund) att den själv måste kunna analysera och fatta beslut baserat på den. Vi måste alltså ändra synsätt på var logiken ska köras, och därför uppstår ett nytt fokus på ”serverless”. Detta innebär en ökad möjlighet att använda teknik för att hjälpa människor.

Färre repetitiva uppgifter, mer värdeskapande

Continuous integration och Continuous delivery är något som får ännu högre prioritet framöver. Snabba leveranser och automatisering av lösningar innebär att mindre tid kan ägnas åt rutinmässiga uppgifter och mer åt att generera värdeskapande tjänster.

Microsoft Build är Microsofts årliga konferens, riktad mot mjukvaru- och webbutvecklare. I år höll konferensen rum i Seattle, 10-12 maj.