Att dela med oss av vår kunskap och ta del av andras - det brinner vi för. Välkommen hit!

Aktuellt på Forefront

Vi tycker om att dela med oss och skapar därför olika forum för att dela med oss, presentera, diskutera eller bara mingla över en frågeställning. Här hittar du inbjudningar till våra events och olika seminarier, utvecklarpubar, studentmingel med mera. Du hittar även nyheter om Forefront och andra saker som vi vill lyfta fram. 

Boten – smartare än någonsin och här för att stanna – 2. Så skapar du en framgångsrik chatbot

Nyhet

I denna artikelserie om två delar fick du i första delen veta mer om vad chatbotar och AI är och vilka möjligheter som finns. I del två får du tips kring vad du bör tänka på innan du börjar bygga din egen chatbot.

Länsförsäkringar ger Forefront Consulting fortsatt leveransförtroende

Nyhet

Det är nu klart att Forefront Consulting har fått förlängt förtroende hos Länsförsäkringar.

Boten – smartare än någonsin och här för att stanna – 1. Därför gör AI din chatbot bättre på att kommunicera

Nyhet

Chatbotar och Artificiell Intelligens (AI) har tillsammans blivit ett stort satsningsområde för organisationer. Potentiella användningsområden för chatbotar kan kopplas till alla organisationer som har någon form av kundbemötande, och utvecklingen av botarna sker kontinuerligt. Många branscher väljer att satsa på chatbotar kopplade till AI för att kunna ersätta eller förbättra tidigare tjänster.

Digitalisering och data för ungas uppväxtvillkor

Nyhet

Forefront har nyligen, tillsammans med verksamheter inom skola, socialtjänst och CSN, tagit fram en genomföranderapport till projektet ”Digitalisering och data för ungas uppväxtvillkor”. I rapporten beskrivs processer och informationsflöden med syftet att identifiera mål och möjligheter till förbättring.

Profilering sätter käppar i hjulet för inkluderande design

Nyhet

Den 9 oktober gick Nordic.design av stapeln på Magasin 9 i Stockholm. Forefront var där och lyssnade på flera inspirerande och tankeväckande talare. Ständigt aktuellt är ämnet om inkluderande design och hur vi bygger lösningar som är möjliga att använda av så många som möjligt, oavsett förmåga och förutsättningar. Kan vi bygga system som passar alla?

Glöggmingel – Forefront Trainee 2020

Pub-event

Holländargatan 13, Stockholm

Den 10 december bjuder vi in dig som läser sista året på universitet eller högskola till ett glöggmingel i våra lokaler i Stockholm.

Forefront Consulting blir Gasellföretag igen

Nyhet

Återigen har Forefront blivit utsedda till ett av årets Gasellföretag i Stockholms län.

Arkitekten som facilitator i ett lean-agilt kontext – del 1

Nyhet

Medvetet arbete med arkitektur har alltid varit en förutsättning för ett framgångsrikt utvecklingsarbete i större skala. Dels genom att klargöra och beskriva verksamheters riktning, däribland förväntningarna på deras produkter, samt genom att ta fram underlag för hur IT-lösningar kan realiseras. Trots det har spelplanen för hur olika typer av arkitekter bäst bidrar till verksamhets- och produktutveckling inte alltid varit självklar. Ramverket SAFe för uppskalat lean-agilt arbete tydliggör hur arkitektur passar in i sammanhanget.

Forefront och Primona levererar upphandlingssystem till stor offentlig upphandlare

Nyhet

Forefront kommer tillsammans med Primona att implementera ett nytt upphandlingssystem hos Trafikverket. Det nya upphandlingssystemet ska göra hela inköpsprocessen mer digitaliserad.

Arkitekten som facilitator i ett lean-agilt kontext – del 3

Nyhet

I denna artikelserie om tre delar reflekterar vi kring hur man med avstamp i nio principer, som är en del av SAFe-ramverket, kan arbeta med arkitektur.

Arkitekten som facilitator i ett lean-agilt kontext – del 2

Nyhet

I denna artikelserie om tre delar reflekterar vi kring hur man med avstamp i nio principer, som är en del av SAFe-ramverket, kan arbeta med arkitektur.

Detaljerad data i mängder – ett måste för bra beslutsstöd

Nyhet

Mängden data som skapas växer med extrem hastighet. Varje dag skickas 500 miljoner tweets, 294 miljarder epost- meddelanden och 6 miljarder sökningar görs på Internet. Vid mitten av 2018 hade 90% av världens sammanlagda datamängd skapats under de två föregående åren.

Vi ses på höstens arbetsmarknadsdagar!

Nyhet

Ansökan till Forefronts traineeprogram 2020 är nu öppen och snart åker vi ut på höstens arbetsmarknadsdagar.

Nu öppnar ansökan till Forefronts traineeprogram 2020

Nyhet

Forefronts traineeprogram, Forefront Generation, ger dig som nyutexaminerad en fantastisk start som konsult, med ambitionen att ge fyra års insikter på två år. Vi gör detta möjligt genom att du under traineetiden varvar kunduppdrag med andra kompetensutvecklande delar och ett mentorskapsprogram.

Hitta affärsnyttan med AI

Frukostseminarium

Holländargatan 10, Stockholm

Har din organisation startat ert arbete inom AI? Det är ett område som berör alla företag på ett eller annat sätt; nu och i framtiden. Välkommen på frukostevent den 21 november där Telia Division X, Google och Forefront Consulting delar med sig av sina AI-erfarenheter. Från klockan 07:45 bjuder vi på frukost och klockan 08:15 drar presentationerna igång.

Forefront Consulting rekryterar ny regionchef till Sundsvall

Nyhet

Forefronts kontor i Sundsvall har flera starka ramavtal och ett nära samarbete med våra kollegor från hela landet, inte minst tillsammans med grannkontoret i Åre. Efter sommaren tillträdde en ny regionchef för kontoret i Sundsvall.

Adjöken CMS-monolit!

Nyhet

Minns ni när ett CMS var en allt-i-ett lösning? I CMS-projektet, både strukturellt och i kod, fanns allt; integrationer, språkhantering, tredjepartskomponenter och mycket annat. Inte sällan fanns integrationer till affärskritiska system som gjorde att inget fungerade om inte alla komponenter var online.

Intryck från Google Cloud Summit 2019

Nyhet

I förra veckan gick Google Cloud Summit 2019 av stapeln i Stockholm. Julia Ekholm, Data Scientist och Michael Forsberg, Senior Advisor representerade Forefront på Google Cloud Summit. Vi ställde några frågor till dem kring kommande trender och vad som gjort mest intryck under dagen.

Vikten av att ha en integrationsstrategi

Nyhet

Inom de flesta organisationer och företag där det saknas en tydlig och tillgänglig integrationsstrategi finns en stor risk för ad-hoc-integrationer. Den enklaste och snabbaste vägen styr riktningen och över tid skapas en teknisk skuld som är svår och kostsam att komma tillrätta med.

IT-skammen – 2. Sätt press på leverantörer och skapa en mer hållbar ICT-bransch

Nyhet

Idag räknar de flesta privatpersoner och företag med att de företag de väljer att köpa från eller samarbeta med tar ett ansvar för klimat och miljö. Företag som inte tar ansvar kommer inte att överleva i en tid där kunderna söker hållbara alternativ. Därav är det av yttersta vikt för företag att agera hållbart för dess framtida överlevnad. Det räcker inte med att skrapa på ytan längre, utan handlingar som påverkar hela leverantörskedjan premieras i form av fler och nöjdare kunder.

Prata AI och data med oss på Google Cloud Summit 3 september

Nyhet

Den 3 september är det dags för Google Cloud Summit på Münchenbryggeriet i Stockholm. Deltagare kommer bland annat få höra om Googles nya produkter och de senaste molntrenderna. Forefront satsar stort inom AI, BI och CRM.

Modern förvaltning – nya arbetssätt i en föränderlig värld

Seminarium

Dragarbrunnsgatan 65, Uppsala

Hur säkerställer du att det som utvecklas i verksamheten verkligen används och ger tänkt effekt? Välkommen på event hos Forefront Consulting i Uppsala, där du ges möjligheten att lyssna till våra erfarna förvaltningsledare och arkitekter, samt diskutera med personer från andra organisationer och företag.

IT-skammen – 1. Varför går ICT-branschens klimatpåverkan under radarn?

Nyhet

År 2018 gav Institutionen för språk och folkminnen ordet ”flygskam” (känsla av att det ur miljösynpunkt är en förkastlig handling att flyga) en plats på nyordlistan. Efter det har flygdebatten tagit nya höjder och andra uttryck, såsom ”tågskryt”, har skapats. Men för att ta klimatkrisen på allvar behöver vi även sänka blicken och se vilka andra branscher som kan bli mer klimatsmarta.

Forefront Consulting startar upp affärsområde inom Intelligent Workplace

Nyhet

Nu när hösten kickas igång presenteras ytterligare ledarrekryteringar till Forefront Consulting. Företaget rekryterar en stark ledartrio inom Intelligent Workplace (även kallat Modern Workplace) för att starta upp ett nytt affärsområde. Victor Iosif, Daniel Karlsson samt Joachim Johansson, samtliga senast från Acando, har nu efter sommaren anslutit till Forefront.

Dags att anmäla dig till höstens utbildning "Leading SAFe® 4.6"

Nyhet

Nu är anmälan öppen till nästa omgång av utbildningen Leading SAFe 4.6. Under två dagar i augusti får du bland annat lära dig att stärka dig i de förmågor som krävs för att skala ett agilt arbetssätt.

Konsumentdrivna kontrakt – det etthundraförsta sättet att testa din applikation

Nyhet

Manuell testning, automatiseringstestning, unit-tester, frontend-tester, prestandatester och säkerhetstester. Test, test och åter test. Googlar du ”types of software testing” så kommer en lista med inte mindre än 100 olika testtyper upp, alla med ett gemensamt mål; att validera en applikation under test (Application Under Test, AUT). Så hur vet du vilket sätt du ska använda i testdjungeln?

Grattis till traineerna i Generation 6, som nu tagit examen från Forefronts traineeprogram!

Nyhet

Ett stort grattis till våra traineer i Generation 6, som i veckan presenterade sina ansvarsuppdrag och examinerades från Forefront Consultings traineeprogram! Vi ställde några frågor till Josefin Lindmark om hur traineetiden har varit och vad som väntar framöver.

Forefronts akademi för lösningsarkitekter examinerar och certifierar sin tredje kull

Nyhet

Elva elever har under ett halvår tagit sig igenom Forefronts utbildningsprogram för lösningsarkitektur med några av branschens mest kunniga inom sina områden som lärare.

Empatisk AI och digital transformation på PegaWorld 2019

Nyhet

PegaWorld är Pegas årliga konferens, som i år lockade över 5 000 personer från över 50 länder till Las Vegas. Konferensen innehåller allt från tekniska djupdykningar till samhällsfrågor och etiskt hållbara lösningar. Här kommer en sammanfattning av PegaWorld 2019.

Säkra kundrelationen eller gå under! – 2. Fem anledningar till varför du bör investera i CIAM

Nyhet

För att kunna leverera värdefulla kundupplevelser och säkra lösningar måste företagsledare ha inställningen att kunden alltid är i centrum. Detta mindset bygger på att agera och tänka i banor där fokus ligger på investeringar i processer, system och teknologi som bidrar till att behålla, hantera och erhålla nya kunder.

Vad döljer sig bortom de ljusblå molnen?

Nyhet

Det har väl knappast undgått någon att molnplattformarna är här för att stanna. De utvecklas i rasande takt och nya tjänster paketeras och erbjuds från molnleverantörer som försöker ta allt större marknadsandelar i en växande ekonomi. Företag behöver idag förhålla sig till ”molnet” och hur de möjligheter som erbjuds kan nyttjas.

Fortsatt expansion av Forefront Consultings management-verksamhet

Nyhet

Nu är det dags att presentera ännu en ledarrekrytering till Forefront Consulting. Peter Papinski, senast på Acando, kommer att förstärka Forefronts managementkonsult-verksamhet, som lead för IT Management.

Tre fördelar med HashiCorps verktygssvit

Nyhet

Hybrida moln är lösningen som de flesta sneglar på för sin framtida plattform. Samtidigt vill man också gå över till en Mikrotjänstarkitektur, införa DevOps och gå från en statisk till en mer dynamisk infrastruktur. Känner du igen dig i de här funderingarna? Då kan HashiCorps verktygs-svit vara ett alternativ.

Säkra kundrelationen eller gå under! – 1. Insamling av data ökar krav på företagens säkerhet

Nyhet

Ska vi låta regleringar av data och oro för den personliga integriteten sätta käppar i hjulet för den digitala transformationen av samhället? Eller kan det bli oljan i maskineriet som driver förändring? Hur kan vi uppnå ett digitalt ekosystem som frodas med skräddarsydda tjänster – och konsumenter som känner sig trygga?

Hur kan Forefront Consulting verka för en mer hållbar värld?

Nyhet

Som en del i, och för att samla ihop, Forefront Consultings pågående hållbarhetsarbete har vi valt att delta i Breakit Impact Challenge – en utmaning där företag får 30 dagar på sig att se över – och viktigast av allt – minska sin klimatpåverkan.

Så kommer du igång med att utveckla för Apple TV

Nyhet

Idag finns många olika lösningar för Video on Demand på marknaden, såsom Apple TV, Google Chromecast, olika spelkonsoler och TV-tillverkarnas egna inbyggda lösningar. Gemensamt är att de bygger på appar som är utvecklade med olika programmeringsspråk och tekniker. I denna artikel tipsar vi om hur du kommer igång med att utveckla för Apple TV!

HashiCorp-meetup

Pub-event

Holländargatan 13, Stockholm

Den 10 juni anordnar vi, via Stockholm Hashicorp User Group, en meetup med temat HashiCorp. Under kvällen presenteras bland annat erfarenheter från införandet av HashiCorp-stacken på Academic Work.

Forefront Consulting stärker upp management-verksamheten

Nyhet

”Idag är jag mycket glad att kunna presentera två nyckelförstärkningar till Forefront Consultings fortsatta resa.”, säger Johan Pettersson, VD och medgrundare av Forefront. Mats Alerius och Anders Sjökvist, båda senast på Acando, kommer att förstärka Forefronts managementkonsult-verksamhet. Mats Alerius kommer även att axla rollen som vVD.

ITARC 2019: Hur kan du som arkitekt öka förtroendet för IT?

Nyhet

Sveriges största konferens för IT-arkitekter, ITARC, hade i år temat ”Förtroende” med den spännande parollen: ”Blir det IT-arkitekten som får skaka galler när kraschade system har raserat förtroendet?”. Antagligen blir det inte riktigt så extremt, men arkitekten har stora möjligheter att förbättra förtroendet för IT i organisationen.

AI hjälper läkare att revolutionera sjukvården

Nyhet

AI (Artificiell Intelligens) når allt längre och bredare i samhället och in i våra liv. Tack vare teorin bakom djupa neurala nätverk och exponentiellt växande datorkraft blir områden som bildigenkänning mer och mer tillförlitliga. Ett av de många tillämpningsområden som finns är inom sjukvården.

Forefront fortsätter samarbetet med King

Nyhet

Nu är det klart att Forefront Consultings samarbete med ett av världens största spelbolag återigen blir förlängt. Teamet med UX-designers har sedan 2017 fått konstant förnyat förtroende och ökat ansvar i den operationella spelutvecklingen.

Hybrid Thinking: Så maximerar du kunddriven affärsutveckling

Nyhet

Digitalisering innebär inte bara att byta IT-system och bygga appar. Den digitala transformationen innebär lika mycket för slutanvändaren som att bygga nya kulturer och arbetssätt inne i organisationen. Hybrid Thinking är ett nytt angreppssätt för att skapa kunddriven affärsutveckling.

4 tips för att komma igång med bildigenkänning

Nyhet

Det kan kännas överväldigande att försöka lära sig mer om bildanalys och bildigenkänning. Det är (med rätta) ett hypat område just nu, och det finns så mycket information tillgänglig att det kan vara svårt att veta var du ska börja. Här är fyra tips för dig som är Data scientist och vill komma igång med bildigenkänning:

AI är en kompetensfråga på alla nivåer

Nyhet

Artificiell intelligens definieras ofta som förmågan hos en maskin att efterlikna intelligent mänskligt beteende. Det finns en intressant paradox i detta om vi tittar på människornas förmåga att applicera den artificiella intelligensen i företag och samhälle. Den största utmaningen verkar nämligen ligga i vår bristande kompetens och förmåga.

Tre övergripande strategier för att överleva Amazons intåg i Sverige

Nyhet

I och med Amazons intåg i Sverige kommer det finnas lika många strategier för att hantera det som det finns företag. Oavsett om du är retailer, e-handlare eller producent är en sak säker – att göra ingenting är inte ett alternativ.

Kan förtroende skapas för e-hälsa?

Nyhet

Förtroendet för svensk hälso- och sjukvård är högt [1], men vi står nu inför ett paradigmskifte där vården kommer att förändras radikalt genom digitalisering. Den digitala förändringen är nödvändig för att möta framtidens vårdbehov.

Ny tillväxtchef på Forefront Consulting

Nyhet

Vi är glada över att kunna berätta att Leyla Schreiber i mars tillträtt som ny tillväxtchef på Forefront. Leyla har en gedigen erfarenhet från konsultbranschen och kommer närmast från en roll som regionchef på tretton37, dessförinnan var hon VD på IT-konsultbolaget One Agency. Leyla har tidigare haft roller som COO och HR-chef.

Så arbetar framtidens finansavdelning

Nyhet

Den traditionella finansavdelningens roll är historia. Dagens ekonomi- och finansavdelningar har många fler intressenter än tidigare och kraven på finansorganisationen har utvecklats och sträcker sig bortom redovisnings- och transaktionsrelaterade frågor. Behovet att tillgodose intressenter med affärskritiska insikter som aktivt kan stärka beslutsfattandet har aldrig varit mer påtagligt.

Nyckeln till världsherravälde går genom besatthet – enligt Amazon

Nyhet

Från dag ett har fokus för Amazon varit en sak: ”Vi ska vara besatta av våra kunder”. Och det fungerar. I dag står företaget för nästan 46% av all digital handel i USA och är världens fjärde högst värderade börsnoterade företag, samt USA:s näst störst arbetsgivare. Och det ser ut att bara vara början.

Forefront stärker upp med ny enhet – Quality Assurance

Nyhet

Quality Assurance (QA) säkerställer att IT-leveranser sker enligt verksamhetens förväntan. Inom området ryms allt ifrån operativa testroller, automation och strategiskt stöd kopplat till testprocessen i utvecklingen. Forefront har sedan tidigare erbjudit klassisk testledning, men skalar nu upp ytterligare med ett helt team inom QA.

Så överlever du Amazons intåg i Sverige – Konkreta strategier för dig som är leverantör, ehandlare, retailer eller producent

Frukostseminarium

Holländargatan 13, Stockholm

Amazons intåg i Sverige är inte längre ett ”om” utan ett ”när”. Jätten har en förmåga att röra om, ta över och totalt dominera de flesta marknader och segment den kliver in i. Oavsett om det blir en total succé eller ett fiasko kommer intåget inte gå obemärkt förbi någon. Hur rustad är du när svenska Amazon blir verklighet?

Stödjer era systemintegrationer effektiva informationsutbyten?

Nyhet

Hur stöttar integrationer på bästa sätt ett effektivt informationsutbyte? Denna fråga har ställts sedan system och organisationer fick behov av att utbyta information med varandra. Att utbyta information mellan två system var från början ett stort ingrepp som byggde på proprietära protokoll, meddelande- och filformat.

Affärsnyttan med Artificiell Intelligens – En guidad tur i AI-djungeln

Frukostseminarium

Östsvenska Handelskammaren, Dalsgatan 13, Norrköping

Utvecklingen inom AI accelererar i en allt högre takt och fler och fler användbara lösningar blir tillgängliga för verksamheter. Det som tidigare upplevts som science fiction har på kort tid blivit fullt rimliga tillämpningar som möjliggör effektivitetsvinster och nya affärsmodeller.

Forefront Consulting vinner ramavtal med Kammarkollegiet

Nyhet

Det är nu klart att Forefront ingår ramavtal inom Programvarulösningar med Kammarkollegiet.

Forefront Consulting ingår partnerskap med Google

Nyhet

Partnerskapet är inom området Google Cloud Platform (GCP). Inom GCP ryms bland annat Data & AI samt Kubernetes och modern applikationsutveckling med Microservices och DevOps i Google Cloud.

Grattis till vår kund PRV som vunnit pris i Web Service Award!

Nyhet

Igår var det dags för Web Service Award – galan där Sveriges bästa webbplatser presenteras. Vår kund PRV var nominerade i kategorin Samhällskommunikation, och fick pris för Bästa förbättrare inom denna kategori. Vi har pratat med Anna Engquist som är Strateg digitala medier på PRV.

Forefront vinner ramavtal med Upphandlingsmyndigheten

Nyhet

Forefront Consulting tecknade sista veckan i 2018 ett nytt ramavtal med Upphandlingsmyndigheten. Avtal har tilldelats Forefront som enda leverantör av konsulttjänster inom Tjänstedesign.

Studentmingel – Trainee 2019

Pub-event

Holländargatan 13

Är du vår nästa trainee? Den 19 februari bjuder vi in dig som läser sista året till ett mingel i våra lokaler i Stockholm.

Anmäl dig till CIO-programmet 2019

Nyhet

Du som CIO kan ha en av näringslivets mest spännande roller. Möjligheterna är stora men sätten att skapa digitala fördelar förändras. Forefront Consultings CIO–program är designat för dig och din fortsatta framgång.

AI, humanoider, arkitektur och intranät – Forefront Uppsala fyller ett år!

Seminarium

Dragarbrunnsgatan 65, Uppsala

Vill du veta mer om hur du kan komma närmre era kunder med hjälp av AI och humanoider? Hur du skapar ett intranät som faktiskt används? Den 21 januari 2019 firar Forefront Uppsala ett år, och du är välkommen på seminarium och födelsedagsfirande!

Bildigenkänning – AI i verkligheten

Seminarium

Holländargatan 13, Stockholm

Ett av de områden där AI spås få störst genomslag inom är bildigenkänning. Välkommen på seminarium, där vi både adresserar AI som område och bildigenkänning specifikt.

Roboten Pepper gjorde succé vid event i Karlstad

Nyhet

Tidigare i år öppnades Forefronts nionde kontor; denna gång i Karlstad. ”Vi kommer bjuda regionen på fantastiska möjligheter kring den senaste tekniken och kunskapen inom exempelvis webb, molnlösningar, IoT, AI, humanoida robotar och affärstransformation. Som värmlänning vill jag inget hellre än att regionen stärker sin affärskraft för framtiden. Det kan vi hjälpa till med” sa då David Lassing, kontorschef och konsult i Karlstad.

Nu kan du anmäla dig till vår utbildning Leading SAFe® 4.6

Nyhet

Få svar på hur du använder SAFe® i praktiken! Nu erbjuds du möjligheten att den 22-23 januari gå en utbildning i Scaled Agile Framework hos Forefront Consulting och bli en certifierad SAFe® Agilist.

Humanoiden Pepper – den nya tekniken och hur den kan hjälpa er

Nyhet

Christoffer Vollmer jobbar med digital affärsutveckling på Forefront och kallar ibland sig själv för ”robotfarmare”. Läs om hur han ser på möjligheterna med den humanoida roboten Pepper.

Den teknologiska utsikten

Nyhet

Det finns ett fåtal tekniker som är, eller förväntas bli, omvälvande för företag, organisationer och samhället. Det omvälvande är inte tekniken i sig, utan användningen av den i mätbara affärsproblem. Teknikerna kan nu anses mogna för bredare användning, och bakgrunden till detta är att vi börjar se användargränssnitt till dem. Machine Learning, Deep Learning, AI och Blockchain är redan här eller närmar sig snabbt.

AI-roboten Pepper medverkar vid event i Karlstad

Nyhet

Den 4:e december kommer den humanoida roboten Pepper till Karlstad! Pepper medverkar vid Handelskammarens frukostmöte på Scandic Winn 07:30-09:00. Ta möjligheten att komma nära den teknik som idag ligger i framkant för digital transformation samt höra mer om AI, machine learning och robotisering/analytics.

Tre trender från Web Summit att hålla ögonen på

Nyhet

Från Forefront Consulting var vi en grupp på fyra konsulter som tillsammans med 69 000 andra besökare spenderade tre dagar i Lissabon, sysselsatta med att försöka hitta nålen i höstacken på Web Summit 2018. Det vill säga den eller de insikter som kommer förändra hur vi, våra organisationer och samhället fungerar framöver.

H&M i topp i Forefronts omnikanalindex

Nyhet

H&M är bäst när Forefront Consulting testar hur bra svenska retailers är på omnikanal. Vår analys av en handfull retailbolag visar att majoriteten ligger efter, men mode och skönhet kommit en bit på vägen.

Humanoiden Pepper – traineen Nils fick robot som närmsta kollega

Nyhet

Sedan ett år tillbaka samarbetar Forefront Consulting med SoftBank Robotics, skaparna av den humanoida roboten Pepper. Ungefär samtidigt som partnerskapet inleddes började Nils Larsén som trainee på Forefront, något som gav en möjlighet att jobba med tekniken bakom Pepper. Läs intervjun med Nils för att få reda på mer om hur det är att ha en robot som närmsta kollega.

Vinn plats till Arena Run & föreläsning med Petter

Nyhet

Arena Run är ett 5 kilometer långt lopp med upplevelser och ett 20-tal hinder i Friends Arena, Stockholm. Du som är student har nu chansen att vinna en av hundra platser i Forefronts lag!

Headless CMS – att frikoppla innehåll från design

Nyhet

En relativt ny trend inom CMS (Content Mangement System) är så kallad Headless CMS, vilket innebär att innehåll frikopplas från design och presentation. Det finns flera fördelar med detta, bland annat blir det enklare att visa innehåll på olika sätt i olika kanaler.

Mode- och skönhetsbranscherna bäst på omnikanal

Nyhet

Mode och skönhet är i topp när Forefront Consulting testar hur bra svenska retailers är på omnikanal. Vi har analyserat några av våra mest namnkunniga retailföretag med hjälp av ett omnikanalscorecard för att få en tydlig översikt på hur långt de kommit.

Strategi och ledarskap för innovation

Nyhet

Världen blir alltmer turbulent, i en snabbare takt än vad företag förmår anpassa sig till. Nyckeln till att fortsätta skapa relevant kundvärde ligger därför i ett företags förmåga att göra innovation till en del av sitt digitala DNA. En ökad innovationstakt uppnås genom att skapa förutsättningar för medarbetare att nå sin fulla potential, att se möjligheter i outnyttjad kapacitet och att undanröja interna hinder för innovation.

Så säljer du mer med omnikanal – hur bra är den svenska retailbranschen på en sömlös kundupplevelse?

Frukostseminarium

Holländargatan 13, Stockholm

En framgångsrik satsning på omnikanal kan innebära en markant ökad försäljning, ett stärkt varumärke samt ett ökat förtroende. Men vad är egentligen omnikanal? Och hur bra är den svenska retailbranschen på att skapa sömlösa kundupplevelser mellan kanalerna?

Så kan du kombinera legacy-system med molnet

Nyhet

"Hur bygger vi en mobillösning ovanpå vårt legacy-system som inte är designat för att hantera den typen av lösningar?" Detta, eller motsvarande frågeställningar, är något de flesta företag brottats eller kommer behöva brottas med.

Snart släpps säsong 2 av Traineerna.com

Nyhet

Vilka hoppfulla studenter får plats i årets traineekull? Hur ser deras första tid som traineer ut? Och hur har det gått för de tio traineerna från säsong 1? I höst släpps andra säsongen av Traineerna.com, Sveriges första och enda realityserie om ett traineeprogram!

Forefront Consulting etablerar sig i Karlstad

Nyhet

Forefront, som i år firar 10-årsjubileum, fortsätter att etablera sig över landet och öppnar nu sitt nionde kontor.

Forefront Consulting ingår ramavtal med Folkhälsomyndigheten

Nyhet

Forefront har tecknat ett nytt ramavtal med Folkhälsomyndigheten för leverans av IT-konsulttjänster.

Einride lanserar ny webbplats, i samarbete med Forefront Consulting

Nyhet

I våras togs en ny varumärkesplattform fram och nu lanserar Einride, skaparna av den självkörande och eldrivna lastbilen T-pod, även en ny webbplats.

GDPR – nödvändigt ont eller vägen till framgång? – 3. Arkitekternas bidrag till efterlevnaden av GDPR

Nyhet

I artikelserien om GDPR passar vi denna gång på att anknyta till en av Forefronts huvudkompetenser och stora passioner, närmare bestämt affärs- och verksamhetsarkitektur.

Robotar för förbättrad kundupplevelse – vad kan Pepper göra för dig?

Seminarium

Holländargatan 13, Stockholm

Hur kan humanoiden Pepper ge era kunder en bättre upplevelse? Vilka möjligheter finns redan idag? Med fokus på mänsklig interaktion och förmåga att känna igen ansikten och känsloyttringar är humanoiden ett spännande komplement för kundupplevelsen i en mängd situationer.

Agil framgång – hur svårt kan det vara?

Nyhet

Den agila rörelsen har givit oss agila team, Continuous Delivery, Microservices och Cloudinfrastruktur. Dessa förmågor presenteras ofta som enkla lösningar på komplexa problem. Framgångsrik förändring handlar emellertid om att flytta fram positionerna iterativt, så att totalen växer och blir mer än summan av delarna. Små framgångar föder motivation, och attraherar talang som kan skala framgången.

Hur många modeller behöver en arkitekt?

Nyhet

Modeller har länge varit vad som definierat vår roll och vad vi gör som arkitekter. Backar vi några år så var stora delar av vår yrkeskår ganska överens om att värdet av EA (Enterprise Architecture) var återanvändbarhet.

Open Banking i praktiken – snabbare, smartare, säkrare

Frukostseminarium

Holländargatan 13, Stockholm

Framtidens bank är snabb och säker. Flödet av nya produkter och tjänster kräver större lättrörlighet. Hur säkerställer du att din verksamhet fortsätter vara relevant för kunderna? Hur kan du dra nytta av de tekniska möjligheter som finns – snabbt, smart och säkert? Välkommen på frukost hos Forefront Consulting tisdagen 11 september.

Forefronts akademi för lösningsarkitekter examinerar och certifierar sin andra kull

Nyhet

Ett tiotal konsulter har under ett halvår tagit sig igenom ett gediget utbildningsprogram med några av branschens mest kunniga inom sina områden som lärare, tillika kollegor.

Skyll inte på metoder och verktyg, det är människorna det hänger på

Nyhet

Skickliga yrkesmänniskor lär sig ständigt och tar hjälp av kunskap, men gör bra saker oavsett ålagd metod (om inte metoden är ett hindrande krav förstås). Att skylla på RUP (Rational Unified Process), TOGAF (The Open Group Architecture Framework), Scrum eller vad det nu kan vara visar bara på att vi själva inte tar det ansvar vi behöver fullt ut.

Mångfald stimulerar, berikar och skapar en dynamisk arbetsmiljö

Nyhet

Vår bransch behöver fler kvinnor. Statistiken om könsfördelning från exempelvis IT & Telekomföretagen är tyvärr inga siffror att hurra för. På Forefront trotsar vi de förutsättningarna. Vi vill öka andelen kvinnor för att det stimulerar, berikar våra kunder, ger bättre lösningar, dynamisk arbetsmiljö med följden bättre lönsamhet.

Arkitektur – gör ni rätt saker?

Nyhet

Arkitekturarbete representerar för mig en mängd bra saker. Det är till exempel ett viktigt förhållningssätt när det gäller att säkra genomförandet av en verksamhetsstrategi. Att verksamhetens portföljfunktion och arkitekturfunktion bidrar genom att samverka för att prioritera förändringsinitiativ är därför helt avgörande.

GDPR – nödvändigt ont eller vägen till framgång? – 2. Varför, och vad är nytt?

Nyhet

Minns du hur världen såg ut i slutet av 80-talet? Det var då grunden till Personuppgiftslagen/PUL togs fram. I en värld som knappt sett de första, släpbara och tegelstensliknande ”biltelefonerna”, och Internet inte ens hade blivit omnämnt som en fluga av en måttligt visionär svensk kommunikationsminister.

Innehållsstrategi för webbplatsen – 6 tips för att lyckas!

Nyhet

Innehållsansvar för en webbplats innebär att du måste ha koll på vad din målgrupp behöver, vad de letar efter och hur de vill få informationen. Det är målgruppens behov som bör styra innehållet på webben och i övriga digitala kanaler; därför ska du prioritera behovsanalys och arbeta kontinuerligt med innehållet.

Var bör arkitekten vara i en agil organisation?

Nyhet

Aktiva arkitekter som är med och tar ansvar hela vägen är viktigare än någonsin. Det finns ett stort behov av analyser så att beslutsfattare i vilken form de nu gestaltar sig kan ta bästa möjliga beslut.

Capex eller Opex – spelar det någon roll?

Nyhet

Capex – vad är det? Investopedia beskriver det såhär: “Capital Expenditure, eller CapEx, är kostnader som spenderas på att uppgradera eller utveckla befintliga tillgångar, för att på längre sikt uppnå en högre orderingång eller ta fram en ny produkt. CapEx används ofta när det kommer till ny utveckling eller investeringar”.

GDPR – nödvändigt ont eller vägen till framgång? – 1. GDPR – dagen efter

Nyhet

”Den 25:e smäller det…” sjunger Magnus Uggla i den senaste reklamkampanjen från en av Sveriges största aktörer inom tjänstepensionsområdet. Och att just den 25 maj 2018 har fått en annan viktig betydelse just i år har nog inte undgått så många, i och med att den nya dataskyddslagen General Data Protection Regulation, GDPR, började tillämpas just denna dag.

Frukost: Partnerskap och innovation i en digital verklighet

Frukostseminarium

Holländargatan 13, Stockholm

Välkommen till en morgon fylld av exempel på hur storbolag tar sig an innovation i en digital verklighet och vilka utmaningar detta kan bära med sig.

Hur ska vi komma ur arkitektfällan?

Nyhet

Som arkitekter har vi troligtvis många intressenter, direkta och indirekta, som pockar på vår tid. Arkitekten är ofta en person som är bra på väldigt många saker och kan snabbt generera ett bra resultat inom en mängd olika områden. Detta skapar inte sällan en frustration hos arkitekten som menar att hen inte får jobba med det som hen är där för att göra utan blir indragen i allt från ledningsarbete till kodning. Låt oss kalla detta för ”arkitektfällan”.

Rätt arkitekt på rätt plats bidrar till dynamiska team

Nyhet

Vi har tidigare skrivit om vikten för en arkitekturfunktion att analysera sin spelplan – för att säkra att rätt saker görs på rätt sätt. För att få ut maximalt av sin arkitekturförmåga gäller det dock även att säkra rätt laguppställning.

10 tips för att bli en modern datadriven organisation

Nyhet

Själva adjektivet 'datadriven' innebär att framsteg inom en aktivitet drivs av data och inte av intuition eller ren personlig erfarenhet. I en företagskontext innebär datadrivenhet att bygga verktyg, förmågor och en kultur som agerar på data i sin dagliga verksamhet för att förbättra den och fatta bättre beslut.

Att bygga upp förtroende för och genomföra EA

Nyhet

The Architecture Way bygger på 5 viktiga principer för att lyckas med att använda EA (Enterprise Architecture) som stöd till digital transformation. Vid en rankning av dessa principer, gjord under flera workshops med primärt arkitekter som deltagare, menade majoriteten att just förmågan att bygga förtroende är den mest avgörande principen för att lyckas!

Forefront Consulting ny partner till SoftBank Robotics

Nyhet

AI, Machine Learning och kundupplevelse är tre av de starkast lysande digitala trenderna. Områdena förutspås driva fram förändring av många olika branscher under kommande år och är strategiskt prioriterade områden hos Forefront, som redan har flera starka case med sig i ryggen.

Forefront Consulting tecknar avtal med Norrenergi

Nyhet

Forefront har nyligen tecknat avtal med Norrenergi, innefattande Tjänstedesign. Norrenergi satsar på värmeåtervinning och förnybar energi där fjärrvärmen och fjärrkylan lever upp till höga miljökrav.

Vanliga problem med användarupplevelsen på intranät och hur ni löser dem

Nyhet

Intranätet. Är det en plats där en person från organisationen sänder och övriga medarbetare enbart ska konsumera innehållet? Eller är det en plats där alla bidrar och det faktiskt händer något oftare än en gång per kvartal?

React – ett av de mest intressanta biblioteken i JavaScript-världen

Nyhet

Med 1300 React-utövare från hela världen på plats bjöd världens största React-konferens, React Amsterdam, på både nyheter och inspiration. Läs mer om Josefine, Rikard och Pelles summering från dagens mest intressanta presentationer här.

Forefront Consulting ingår Ramavtal med Region Uppsala

Nyhet

Systemutveckling, användbarhet och projektledning är några av de områden som ingår i upphandlingen. Det är också några av de kompetenser som matchar mycket väl med de erbjudanden som Forefront arbetar med, vilket bidrog till att vi fick tilldelning på detta avtal. Forefront bedriver idag ett flertal större projekt inom de områden som Region Uppsala efterfrågar.

TechEq-frukost

Frukostseminarium

Holländargatan 13, Stockholm

Under denna TechEq-frukost kommer Sanna Tyni, Helena Bruzaeus Graffner och Lina Holmgren att dela med sig av insikter de har fått från sitt arbete kring jämställdhet och mångfald på Forefront Consulting.

Datadriven kultur saknas fortfarande i de flesta stora organisationer

Nyhet

NewVantage genomför en årlig undersökning som kretsar kring samtida företags förhållningssätt till data och analytics. Årets upplaga fokuserade på Big Data och AI och hur det driver innovation hos företag. Thomas H. Davenport, en stor bidragare till mycket av den moderna Analytics-litteratur jag själv har trängt genom åren, har sammanfattat och förordat den senaste undersökningen.

Låt de anställdas behov och användarupplevelsen styra ert intranät

Nyhet

Kanske har ni bestämt att det är dags att ta tag i intranätet så att det faktiskt börjar användas av organisationen. Men hur ska ni skapa ett levande intranät, där medarbetarna är aktiva och vill bidra?

Fyra teknik- och produkttrender från Episerver Ascend 2018

Nyhet

Det krävdes inte många ord från Episervers VD Mark Duffels inledande presentation på Episerver Ascend 2018 innan vi insåg att det tidigare ganska enkla CMS-systemet har påbörjat en enormt spännande resa in i framtiden för innehållshantering. Titeln på bilden som presenterade alla nya tillskott i produktportföljen löd “From data management to data intelligence” och det kännetecknar verkligen temat för årets konferens.

Forefront om Affärsmodeller – 10. Affärsmodellen hjälper dig vinna slaget om kunderna

Nyhet

Företag och organisationer arbetar idag mycket utifrån traditionella beskrivningsformer av sin affär i form av en vision, mission, affärsidé och olika typer av affärsplaner. Därtill adderas olika typer av strategier som ska exekveras inom olika fokusområden. Men är att ha dessa strategier på plats tillräckligt för att vinna över framtidens konkurrenter?

Episerver Ascend – Hög tid att knyta ihop system och användare

Nyhet

Episervers årliga konferens i Las Vegas bjöd som vanligt på de senaste nyheterna inom plattformen. Episerver storsatsar och det märks tydligt under konferensen som slår besöksrekord i år igen. En tydlig röd tråd är att knyta samman system och användare genom att skapa och underhålla unika kundresor.

Forefront om Affärsmodeller – 9. Därför ska du prioritera verksamhetens nyckelpartners

Nyhet

En nyckelpartner är i affärsmodellen en person eller ett företag som valts ut som särskilt viktiga för att lyckas med affären. Dessa ska behandlas och respekteras utifrån ett ömsesidigt och långsiktigt perspektiv och förstå att de är en viktig del i er affärsmodell.

Första kullen från Verksamhetsarkitektur-akademin certifierad

Nyhet

Forefronts akademi för verksamhetsarkitekter har i dagarna examinerat och certifierat sin första kull.

Agil transformation – tre byggstenar för att lyckas

Nyhet

Inom IT är agila metoder etablerade sedan länge och ordet har en tydlig innebörd. Men, är ledning, verksamhet och övriga supportfunktioner med på tåget? Med kraftigt uppspeedade förändringscykler i en allt mer digitaliserad omvärld kan vi inte längre stoppa huvudet i sanden. Hur ska vi gå från att ha börjat smaka på ord till konkret handling? Här är tre byggstenar som behövs för att lyckas.

Forefront om Affärsmodeller – 8. Verksamhetens nyckelaktiviteter – en viktig del i digitaliseringsresan

Nyhet

Vi lever alla i ett ständigt dilemma kring prioriteringar av aktiviteter som måste göras. Hur kan du utifrån er affärsmodell beskriva vad som är viktigast att prioritera inom den dagliga verksamheten? Och hur kopplas detta till er digitaliseringsresa?

Forefront Consulting expanderar till Åre

Nyhet

Som del i tillväxtstrategin etablerar Forefront Consulting nu ytterligare ett kontor, denna gång i Åre.

Grattis till vår kund SJ som vunnit IDGs pris för ”Årets sajt”!

Nyhet

Sedan flera år tillbaka har SJ arbetat med att utveckla en enkel och pålitlig användarupplevelse i samtliga sina digitala försäljningskanaler. För arbetet med utvecklingen av sj.se och SJs app anlitar de ett flertal externa samarbetspartners, däribland Forefront.

Forefront om Affärsmodeller – 7. Verksamhetens nyckelresurser är fler än personalen

Nyhet

Man brukar ju ibland säga att personalen är företagets viktigaste resurs. Så är det säkert oftast, men det finns också andra typer av resurser som är vitala för att affärsmodellen ska fungera. När vi i affärsmodellen beskrivit våra viktigaste resurser är nästa steg att säkerställa att de nyttjas på rätt sätt och att de förmågor som finns får rätt spelrum i vår affär.

De fem viktigaste trenderna på SXSW 2018

Nyhet

Hur sammanfattas bäst fem späckade dagar på South by Southwest när storheter som Elon Musk, Melina Gates, Steven Spielberg, Lena Dunham, Ray Dalio och Bozoma Saint John fullkomligt dränkt besökarna med klokheter från tidig morgon till sen kväll? Busenkelt. Med en snärtig här-är-de-viktigaste-trenderna-från-SXSW-2018-lista så klart.

SXSW 2018 – Framtidens digitala samhälle sätter människan i fokus

Nyhet

För ett par dagar sedan delade Magnus med sig av sina först intryck av den årliga festivalen SXSW. Efter fem intensiva dagar på plats i Austin, Texas, kommer här en överblick kring de mest tongivande ämnena:

Nytt kontor med design- och tjänstedesignfokus i Uppsala

Nyhet

Forefront Consulting inleder året med att även etablera ett nytt kontor i Uppsala. Företaget har funnits sedan 2008 och har idag över 300 anställda. Expansionen har varit mycket kraftig de senaste åren. Främst är det inom Stockholmsregionen man tagit marknadsandelar och nu har turen kommit till Uppsala.

SXSW – South by Southwhat?

Nyhet

South by Southwest, eller SXSW, är i full gång. Magnus Mellin är på plats i Austin under veckan då stadens slogan, Keep Austin Weird, passar bättre än någonsin. Magnus delar med sig av sina intryck från den årliga festivalen där AI och blockchain blandas med svenskar, Bernie Sanders och Anonymous.

Forefront om Affärsmodeller – 6. Kundrelationen – personlig och automatiserad

Nyhet

Hur du hanterar dina kunder är förstås vitalt för att skapa framgångsrika affärer. Området är svårt att bemästra eftersom många företag av olika anledningar tvingas balansera mellan kostsamma (men ibland mest effektiva) personliga relationsskapande aktiviteter, och andra mer automatiserade hanteringar. En bra affärsmodell hjälper dig att säkerställa en balanserad hantering av kundrelationerna.

Forefront om Affärsmodeller – 5. Kanalernas plats i din affärsmodell

Nyhet

I en affärsmodell används begreppet ”Kanaler” för att beskriva hur vi levererar erbjudanden till våra kunder. Dessa kanaler är egentligen ganska enkla, men i digitaliseringens framfart är just digitala kanaler en nyckelfaktor för att lyckas.

Smart, säljande och kostnadseffektivt innehållsskapande – Hur ska vi arbeta?

Frukostseminarium

Holländargatan 13, Stockholm

Vänta nu. Vi är i en värld där alla företag och organisationer plötslig måste vara mediabolag. Där vår förtjänade relation med kunder och läsare blir viktigare för varje dag. En värld där innehåll blir djupt integrerat i alla våra varumärken, produkter och tjänster. I den världen blir hur kunder och läsare interagerar med vårt innehåll viktigt för alla företag och organisationer.

Forefront Consulting etablerar sig i Linköping

Nyhet

”I Linköping kommer vi att fortsätta driva ett center of excellence för open source-utveckling. Vi kommer också att ha extra fokus på design sprints och strategier/metoder för distansarbete, eftersom distribuerade arbetssätt är något vi arbetat med under flera år”, säger Maria Svensson Wiklander, affärsenhetschef för Forefronts hubbar runt om i landet.

Forefront om Affärsmodeller – 4. Därför ska ditt kundsegment beskriva mer än en bransch

Nyhet

En central del i en affärsmodell är kundsegment (ett eller flera). Att beskriva ett kundsegment innebär att så specifikt som möjligt definiera en tilltänkt kundgrupp, som ska matchas mot ett värdeerbjudande. Ett kundsegment ska i allmänhet inte vara för generellt, till exempel enbart en bransch, utan mer precist peka ut kundgruppen med detaljerade egenskaper.

Forefront om Affärsmodeller – 3. Vikten av värdeerbjudande

Nyhet

Vilket värde levererar vi egentligen till våra kunder och hur skapar vi produkter och tjänster som uppfyller deras riktiga behov? Det är frågor som många företag i ärlighetens namn inte alltid har bra svar på, även om det kan tyckas självklart. Men vi måste kunna besvara dessa frågorna, annars kan vi vara fel ute... Hur gör vi då det? Jo, vi gör det i form av ett ”Värdeerbjudande”.

Forefront om Affärsmodeller – 2. Nyttan med affärsmodellen

Nyhet

Att beskriva sin affärsmodell (eller sina olika affärsmodeller - man kan nämligen ha flera ...) ger oss möjlighet att på ett överskådligt sätt beskriva hur företaget eller organisationen fungerar och vilka olika områden som bidrar till affären. Här menar vi inte beskrivningar som process eller organisation, utan rör oss på en mer övergripande, men ändå konkret, nivå.

Forefront om Affärsmodeller – 1. En överblick

Nyhet

Dagens affärsdrivande företag och organisationer är utsatta för en annan typ av konkurrens än vad vi traditionellt varit vana vid. Den nya typen av konkurrens innebär mycket mer än att bara erbjuda den bästa eller mest prisvärda produkten på marknaden.

Studentmingel - Trainee 2018

Pub-event

Holländargatan 13, Stockholm

Under årets turné på universitet och högskolor har vi träffat många studenter på er hemmaplan. Några kanske har fått en inblick hos oss och vårt traineeprogram via traineerna.com. Den 20 februari bjuder vi in dig som läser sista året till ett mingel i våra lokaler i Stockholm.

BI-döden stoppas med sök

Nyhet

Computer Sweden skriver 19/1 att ”BI döden är här – de gamla verktygen hänger inte längre med”. Vi håller med! Den nya generationen sökbaserade BI-verktyg erbjuder däremot en oslagbar kombination av användarvänlighet och hantering av riktigt stora datamängder.

Och vinnarna i TechSkiWeek-tävlingen är...

Nyhet

Stort grattis önskas de tio vinnarna, och vi vill också passa på att tacka alla övriga deltagare i tävlingen!

Kafka Meetup

Pub-event

Holländargatan 13, Stockholm

Hur kan tekniken från Kafka användas för att förhindra penningtvätt och bedrägerier? Och hur kan du bygga streaming data pipelines med Kafka - utan att skriva en enda rad med kod? Anmäl dig till vår Kafka meetup 15 februari för att höra mer om detta!

Vinn resa till TechSkiWeek Åre 2018!

Nyhet

I Forefront Consultings tävling för kvinnliga studenter har du chansen att vinna en av tio platser till TechSkiWeek Åre 4-8 februari 2018.

Snabb teknikutveckling gör det farligare att inte satsa alls, än att satsa fel

Nyhet

För några veckor sedan var vi på plats som keynote speaker på Digital Enterprise Festival i Stockholm. Temat för konferensen var ”The Future Belongs to the Fast” och den riktar sig till CIO, CMO och CDO:er på större företag, vilket också avspeglade sig i talarna.

Aktuella användningsområden och kommande trender för VR och AR

Nyhet

Vi var på plats på Sveriges första VR-konferens som ägde rum i Malmö i början på november. Talarna representerade olika organisationer och branscher såväl som tekniker och plattformar, och presentationerna täckte både aktuella användningsområden och kommande trender för VR- och AR-teknikerna. Här är vår sammanfattning av konferensen.

Hur microservices i Azure kan användas för olika branscher

Nyhet

En dag i mitten av oktober byttes kontoret mot Sf Bio Rigoletto och “Patterns and Practices Architecture Summit - Designing Microservices on Azure”. Här är vår sammanfattning av dagen:

Fler och mer relevanta bottar och appar i framtiden

Nyhet

Vi var på plats på Microsofts Techdays i Kista som gick av stapeln i slutet av oktober. Årets tema var AI och framtiden. Här är våra takeaways från konferensen:

Prestandaoptimering - en tydlig trend under Reactive Conf 2017

Nyhet

Under tre dagar i oktober närvarade vi på frontend-konferensen Reactive Conf i Slovakiens huvudstad Bratislava. Över tusen sålda biljetter och nitton olika talare gav konferensen en stor bredd och insikter kring vad som sker och kommer att ske på den föränderliga webbscenen. 

Search Driven Analytics – Framtidens Business Intelligence

Seminarium

Media Evolution, Stora Varvsgatan 6A, Malmö

Inom en snar framtid kommer 50 % av alla analytiska frågor inom ett företag att besvaras via sökteknologi, det vill säga genom att ”Googla” affärsdata. Hur kommer det att påverka er?

Produktnyheter och inspiration på Epi Partner Close-up 2017

Nyhet

Episervers heldagsevent för partners bjöd på flera nyheter som stöttar både dig som kund och partnerföretagens utvecklare. Här kommer några av höjdpunkterna:

CRM-event: Hur B2B får koll på kunders lojalitet

Kompetensevent

Holländargatan 13, Stockholm

Bearbetning av befintliga kunder, som innan mest gjorts inom B2C, blir allt vanligare även för B2B. På vårt nästa kompetensevent får du framtidsspaningar inom kundlojalitet för B2B samt höra hur Telia Företag arbetar med sitt datadrivna lojalitetsarbete.

Grattis till tävlingsvinnarna!

Nyhet

Det är nu dags att presentera vinnarna i vår tävling "Hellre ____ än kurslitteratur", där universitets- och högskolestudenter fick chans att visa vad de hellre lägger sina pengar på än kurslitteratur.

Så tar du fram ett bra intranät - experternas bästa tips!

Nyhet

Annika, Niklas och Lina - tre av Forefronts seniora konsulter - ger sina bästa tips kring vad du ska tänka på när du tar fram ett nytt intranät.

Nytt partnerskap med ThoughtSpot

Nyhet

Forefront Consulting är stolta över att presentera ännu ett partnerskap. Forefront är nu partner med ThoughtSpot, bolaget som rekordsnabbt etablerat sig inom Gartners Magic Quadrant för beslutsstöd och som även är utnämnda till Cool Vendor in Analytics 2016.

Search Driven Analytics

Kompetensevent

Holländargatan 13, Stockholm

Visste du att mer än 50% av alla analytiska frågor inom ett företag kommer att besvaras via sök-teknologi, det vill säga möjligheten att ”googla” på affärsdata? Det förutspår analysföretaget Gartner i sin Magic Quadrant för beslutsstödsverktyg. På vårt nästa kompetensevent kommer vi att utforska möjligheter inom Search Driven Analytics.

Forefront Consulting besöker Smarta Intranät

Seminarium

Bygget Konferens, Stockholm

Den 12 oktober är Forefront Consulting på Smarta Intranät och berättar om hur man bygger intranät med användarupplevelsen i fokus.

Studenttävling: Vinn bokstipendium!

Nyhet

Vad lägger du hellre dina pengar på än kurslitteratur? Dela med dig av detta i vår tävling och ha chans att vinna ett av tre bokstipendier till ett värde av 5000kr var!

Snabbare till affärsvärde med DevOps

Seminarium

Red Hat Forum, Biograf Rigoletto

De ökade kraven på IT att snabbt skapa affärsvärde kräver nya, mer effektiva arbetssätt. Företag behöver kontinuerligt skapa värde för sina kunder, såväl som den egna organisationen. Med hjälp av DevOps kan produktiviteten öka och tid mellan idé och utrullning förkortas.

Datadriven digitalisering ur marknadschefens perspektiv

Kompetensevent

Holländargatan 13, Stockholm

Nu är det dags för höstens första kompetensevent! Att fatta datadrivna beslut ökar relevansen i mötet med kunden, men hur ser egentligen marknadschefens arbete med analytics ut idag? Hör slutsatser och rekommendationer från Forefront och SAS Institutes gemensamma marknadsundersökning kring datadriven digitalisering och även ICA Bankens resa mot ”Den intelligenta banken”.

Machine Learning i praktiken

Seminarium

The Conference - Malmö

AI, Machine learning, Analytics och Big Data hör man om överallt idag. Men vad innebär det i praktiken?

WWDC 2017 och Apples nya tillägg till mobila utvecklingsverktyg

Nyhet

Vi var på plats på Apples årliga utvecklarkonferens, WWDC, som hölls i San José, Kalifornien. Över 5300 deltagare och 1000 Apple-ingenjörer samlas under fem dagar för föreläsningar, labbar och event.

Microservices, Serverless Architechture och .NET

Nyhet

Efter tre lärorika och inspirerande dagar på NDC i Oslo, kan vi identifiera tre återkommande teman.

3 takeaways från Microsoft Build 2017

Nyhet

Forefront var på plats under Microsoft Build och här kommer en sammanfattning av våra tre största takeaways från konferensen.

Forefront i nätverk för jämställdhet

Nyhet

TechEq är ett nätverk som arbetar för jämställdhet inom IT- och teknikföretag. Totalt över hundra företag är anslutna – nu även vi på Forefront.

Resan med leverantörer, från källaren till cloud ready

Frukostseminarium

Holländargatan 13

Hur jobbar vi tillsammans med våra leverantörer för att uppnå uppsatta mål, i en kommersiell relation och ett partnerskap, när vi tillsammans formar lösningen?

Service Fabric - Plattformen som tar hand om de tunga lyften

Pub-event

Holländargatan 13, Stockholm

Ta steget till att bygga microservices med Azure Service Fabric.

Forefront cyklade för Barncancerfonden

Nyhet

Forefronts medarbetare höll två cyklar igång när Spin of Hope samlade in pengar till Barncancerfonden.

"Vi ska skapa en testverksamhet i världsklass"

Nyhet

Janette Hedin driver testsatsningen i Sundsvall.

Att skapa intranät mitt i en stor förändring

Frukostseminarium

Holländargatan 13, Stockholm

Den 20 april är det dags för vårt nästa frukostseminarium "Att skapa intranät mitt i en stor förändring"! Läs mer och anmäl dig här.

Search Driven Analytics – den 3:e generationens beslutsstödsverktyg

Kompetensevent

Forefront Consulting Group, Holländargatan 13, våning 5

Search Driven Analytics – den 3:e generationens beslutsstödsverktyg

Elastic Prelert & OpenShift

Pub-event

Forefronts kontor, Holländargatan 13, Stockholm

Den 22 mars är det dags för vår nästa utvecklarpub! Kom och lär dig mer om Elastic-stackens nykomling Prelert och få svar på vanliga frågor kring OpenShift med provisionering till Azure.

Vinnare av TechSkiWeek 2017

Nyhet

Samtliga vinnare är nu utsedda i TechSkiWeek och vi vill passa på att gratulera Er alla till er plats till Åre.

Vi brinner för att dela med oss!